E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda en zengin 10 kişi 14 milyar fakirleşti---

Borsalarda en zengin 10 kişi 14 milyar fakirleşti

Borsalarda en zengin 10 kişi 14 milyar fakirleşti
27 Ekim 2020 - 11:47 borsagundem.com

ABD’nin en zengin 10 insanı, borsaların en kötü gününde 14 milyar dolar fakirleşti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin hisse piyasası endeksleri Pazartesi günü, korona virüs vakalarının yeniden artış göstermeye başlamasıyla birlikte sert bir düşüş yaşadı. Bunun sonucunda ABD’nin en zenginleri servetlerinden milyarlarca dolar kaybetti. Korona virüs vakalarında hem küresel çapta hem de ABD’de görülen yükseliş, Johns Hopkins University’nin verilerine göre Temmuz ayında görülen rekor bir yükselişin üzerine çıktı.

Piyasalardaki belirsizliğin üzerine, Washington’da yeni bir ekonomik teşvik paketi müzakerelerinin durması da eklendi. Yatırımcılar seçimden önce yeni bir korona virüs teşvik paketi için görüşmelerde bir ilerleme görmeyi umuyorlar ancak teşvik görüşmeleri tıkanmış durumda. Dahası Amazon ve Google gibi teknoloji devleri de dahil olmak üzere yüzlerce şirket, seçim öncesi yüksek piyasa volatilitesinde, bu hafta yıllık bilançolarını açıklayacak.

Forbes’un haberine göre, Dow Jones Industrial Average 650 puan düşüş göstererek, Pazartesi günü piyasa kapanışında %2,3 geriledi. S&P 500 %1,9 düşüş gösterirken, teknoloji hisselerinin ağırlıkta bulunduğu Nasdaq Composite %1,6 düştü. Bu rakamlar, Dow Jones’un 3 Eylül tarihinden bu yana en kötü bir günlük düşüşü olarak gerçekleşti.

Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg ve Elon Musk gibi ABD’nin en zengin 10 insanı, piyasaların düşmesiyle, toplamda 14,7 milyar dolar kaybetti. ABD’nin en zenginleri arasında en fazla kayıp yaşayan kişi Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg oldu. Pazartesi günü Facebook’un hisseleri %2,7 düşüş gösterirken, Zuckerbeg’in servetinden 2,8 milyar dolar eksildi ve Zuckerberg’in net varlığı 101,8 milyar dolara düştü. Facebook’u 2004 yılında kuran Zuckerberg, şirket hisselerinin %15’ine sahip.

Dünyanın en zengin insanı, Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, 159 milyon dolar kazanarak, net varlığını 188,8 milyar dolara yükseltti. Bezos, Amazon hisselerinin %11’ine sahip ve şirketin hisseleri, piyasalarda görülen satışlara rağmen küçük bir yükseliş gösterdi. Dünyanın üçüncü en zengin insanı, 1975 yılında Microsoft’u kuran Bill Gates’in serveti 1,7 milyar dolar azaldı ve net varlığı 115,2 milyar dolara düştü. Gates Microsoft’taki hisselerinin birçoğunu satmış ya da vermiş olsa da, şirket hisselerinin %1’ine sahip. Microsoft’un hisseleri Pazartesi günü %2,8’lik bir düşüş yaşadı.

Gates’in aynı zamanda Canadian National Railway, John Deere ve Republic Services gibi şirketlerde de yatırımları bulunuyor ve bu şirketlerin hisselerinin tamamı %2’nin üzerinde düşüş gördü. Microsoft’un eski yöneticilerinden Steve Ballmer da Pazartesi günü 1,7 milyar dolar kaybetti ve net varlığı 71,8 milyar dolara düştü. Ballmer’ın Microsoft’ta %3,5 hissesinin olduğu tahmin ediliyor.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk ise yalnızca 66 milyon dolar kaybetti ve net varlığı 93 milyar dolara düştü. Musk’ın elektrikli araç üreten şirkette %21’lik hissesi var ve şirketin hisseleri %2,5 düşüş yaşadı. ‘Omaha Kahini’ olarak da bilinen ünlü yatırımcı Warren Buffett’ın da serveti Pazartesi günü piyasalardaki satış dalgalarından etkilendi. Buffett’ın yönetimindeki Berkshire Hathaway’in sigorta şirketi Geico, pil üreticisi Duracell ve restoran zinciri Dairy Queen gibi 60’tan fazla şirkette hissesi bulunuyor. Berkshire’ın hisseleri %2,1 düşüş yaşarken, Buffett’ın net varlığından 1,5 milyar dolar eksildi.

Yazılım devi Oracle’ın kurucu ortağı ve Baş Teknoloji Uzmanı Larry Ellison da milyarlarca dolar kaybetti. Ellison Oracle’ın %35’ine sahip ve şirketin hisselerinin Pazartesi günü %4 düşüş göstermesiyle birlikte, Ellison’ın net varlığı 2,6 milyar dolar azalarak 76,1 milyar dolara indi.

Google’ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin, 2 milyar dolar ve 1,9 milyar dolar kaybetti ve Google’ın hisseleri neredeyse %3 düştü. Zirvedeki on kişinin sonuncusu ve Walmart’ın mirasçıcı Alice Walton’ın servetiyse 635 milyon Dolar düşerek 66,7 milyar dolar seviyesine geriledi. Walmart’ın hisseleriyse %1,2 düştü.

ABD’de seçimlere 8 gün kala boğalar ralli bekliyor

 

Yatırımcılar seçim sonuçlarını erken kutluyor

 

ABD rekor erken oyla seçim haftasına giriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)