E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalarda düşüş de hızlı olabilir---

Borsalarda düşüş de hızlı olabilir

Borsalarda düşüş de hızlı olabilir
03 Şubat 2012 - 09:35 borsagundem.com

Beklenen ABD verileri beklentileri karşılamazsa bu durumun hızlı yükseliş sonrasında hızlı kar satışları getirebilir

Asya Pasifik bölgesindeki piyasalardaki zayıf seyre ek olarak vadeli piyasalardaki yatay hareketlilik nedeniyle İMKB'nin bugüne 59.900-60.000 aralığında yatay bir başlangıç yapacağını tahmin ediyoruz. İMKB yurtdışından pozitif ayrışmasını dün de sürdürdü ve önemli bir seviye olan 60.000'e ulaştı. Alıcıların kuvvetlenme görüntüsü sergilemesi önümüzdeki günlerde 60.000 seviyesinin destek yapılmasına olanak sağlayacak gibi görünse de, bu aşamada yatırımcıların kesinlikle kısa vade için yeni pozisyon açmaktan kaçınmasını tavsiye ediyoruz. 9 Ocak'tan bu yana devam eden yükselişin %20,5 oranında değer kazancı (yılbaşından bugüne %17,1) yaratmasının FED dışında hiçbir temel dayanağının olmaması, İMKB'nin gelişmekte olan ülke muadillerine göre %50'ye varan daha iyi performans sergilemesi, gelişmiş ülke borsalarına göre üç kata varan yükselişler kaydetmesi şu aşamada yeni pozisyon açmayı düşünen yatırımcılar açısından daha dikkatli olmayı gerektiriyor. Elbetteki global likidite pompalama eylemleri sermaye piyasalarına ve ilk etapta da risk algısını arttırarak gelişmekte olan ülkelere para girişini destekliyor ve bu nedenle gelişmekte olan ülke borsaları gelişmiş ülkelere göre çok daha iyi performans sergiliyor ama bu durumun geçici olduğu ve “halının altına süpürülen sorunların” er geç başa bela olacağı göz ardı edilmemelidir. Bu kapsamda, gösterge endeksin bu çıkışını 62.000 - 64.500 civarına kadar sürdürebilme potansiyeli olsa da “borsa yükseliyor, para kazanamadım” yaklaşımıyla fevri davranmanın yarardan çok zarar getireceğini düşünüyor ve yeni hisse alımını önermiyorum. İllaki hisse alımı yapılacaksa, finans ve holding dışı şirketler içerisinde son çeyrek bilançosu iyi gelebilecek ve / veya sektörel beklentisi olanlar (2B yasası, kentsel dönüşüm yasası, mütekabiliyet yasası vs) arasından seçici davranılmalıdır (TRKCM, BAGFS, AYGAZ, SNGYO, ISGYO, BOLUC, TRCAS, PETKM gibi).
Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, yurtiçinde enflasyon ABD'de ise istihdam, ISM hizmet, fabrika siparişleri gibi veriler olduğunu görmekteyiz. Şayet veriler beklentileri karşılamazsa veya kötü gelirse bu durumun hızlı yükseliş sonrasında hızlı kar satışları getirebileceğinden gün içi pozisyon açan yatırımcılarımızın bu verileri yakından takip etmesini öneriyoruz. İMKB'nin 60.000 seviyesinin üzerinde kalıp kalamayacağını belirleyecek olan ABD verileri gelecek haftaya yönelik alınacak kararlar (pozisyon yapılandırmaları) açısından da dikkatle izlenmelidir. Destekler: 58.500 - 57.500 - 56..800, Dirençler: 62.500
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
FROTO, KLGYO 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • favori ec.i.s03 Şubat 2012 10:14

    eczacı ilaç finansal yat.aş.al demek istiyor ve doğru söylüyor.

  • 03 Şubat 2012 09:45

    türkiye geliçmekte olan piyasalara ve elisen piyasalara göre yüzde 50 fazla performans gösterseydi endeks 95000 olurdu şimdi lütfen daha saglıklı ve dikkatli yorum yapalım.endeks 40000 olacak dediniz şimdi kıvırmaya başladı herkes.Özür dileyin herkesden olsun bitsin.

  • 03 Şubat 2012 09:43

    borsa yüzde 20 yükseldi bir ayda.bshev yüzde 1 yükseldi.borsa yüzde 2 düzeltme yapsın bshev emin olun yüzde 10 düşer.batırdın biz bshev.

  • SEDAT03 Şubat 2012 09:43

    sektörel beklentisi olanlar (2B yasası, kentsel dönüşüm yasası, mütekabiliyet yasası vs) diyorsun EKGYO SAYMIYORSUN GARİP ???