E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda düşüş bekleniyor---

Borsalarda düşüş bekleniyor

Borsalarda düşüş bekleniyor
11 Ağustos 2015 - 07:05 borsagundem.com

​Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

Avrupa borsalarını yeni güne düşüşle başlamaları ve gözlerin Asya piyasalarının kapanışlarında olması bekleniyor. 
IG analistleri FTSE 100'ün 16, Dax'ın 34 ve Cac-40'ın 20 puan kayıpla açılacağını tahmin ediyorlar. 
Çin MB'nin yuanı yüzde 1,9 oranında devalüe etmesi sonrasında Çin hisse senedi piyasalarında dalgalanma yaşanıyor, Asya'nın diğer borsalarında ise küçük düşüşler var.

ABD BORSALARI

ABD hisse senetleri, milyarder yatırımcı Warren Buffett'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway Inc.'nin Precision Castparts Corp.'u satıon alma konusunda anlaşmaya varması ve emtia ile ilişkili hisse senetlerinin yükselmesi ile birlikte yuklarıda kapandı. Hisseler son üç ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. 

Uzay ve enerji sanayi için ekipman üreten Precision Castparts, 37.2 milyar dolarlık anlaşma sonrası yüzde 19 sıçradı ve sanayi hisselerindeki yükselişlere öncülük etti. Boeing Co. yüzde 2.4 değer kazandı. Emerji ve ham madde hisse senetleri yüzde 2.5'in üzerinde prim yaptı. Apple Inc., Ocak ayından bu yana en kötü haftalık performansının ardından son altı ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Google Inc., yeni holding yapısını açıklamasının ardından, kapanışa doğru prim yaptı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 1.3 yükselerek 2,104.18 paundan kapandı ve Mayıs ayından bu yana en hızlı çıkışını gerçekleştirdi. Dow Jones Endeksi 241.79 puan ya da yüzde 1.4 yükselerek 17,615.17 puandan kapandı ve 2011'den bu yana en uzun düşüş dönemini sonlandırdı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.2 arttı ve Russell 200 Endeksi yüzde 1.3 ile son bir ayın en hızlı yükselişini yaptı.

Chatham, New Jersey'de Themis Trading LLC hisse senedi traderı Mark Kepner, "Çin yüzde 5 ralli le kapandı ve S&P 200 günlük hareketli ortalamsını bir kez daha test etti. Buna ek olarak, Berkshire ve PCP anlaşması piyasaya ralli için bir bahane daha sağladı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)