E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda çifte bela---

Borsalarda çifte bela

Borsalarda çifte bela
09 Temmuz 2020 - 12:54 borsagundem.com

ABD’de artan korona virüs vaka sayısı ekonomi için risk oluştururken Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinin yaklaşması siyasi riskleri tetiklemekte

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman yatırımcıları Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinin yaklaşması ve korona virüs vaka sayısının artmasıyla volatiliteye hazır olmaları konusunda uyardı.

Bankanın ünlü stratejisti David Kostin, korona virüs pandemisi nedeniyle ABD başkanlık seçimlerinin birkaç hafta gecikebileceğini ve borsaların Kasım ayı boyunca siyasi risklerle beraber yüksek volatilite içinde olacağını söyledi.

Kostin’e göre Wall Street Joe Biden zaferini fiyatlandırırken, Biden’in kazanması durumunda hem Temsilciler Meclisi hem de Senato Demokrat Partinin kontrolüne geçecek.

Goldman Sachs bankası demokratların seçimi kazanma olasılığını Senato için %61, başkanlık için %85 olarak görmekte.

UBS Varlık Yönetimi Solita Marcelli Donald Trump veya Joe Biden’ın hem Senato hem de Temsilciler Meclisini hakimiyetine almasını borsalar açısından olumlu olacağı yorumunu yaptı.

Artan vaka sayısı ekonomik risk oluşturuyor

Cleveland FED Başkanı Loretta Mester, korona virüsün ABD'de yeniden yayılmakta olduğuna ilişkin son verilerin, gerçekleşmekte olan ekonomik toparlanmaya yönelik ilave aşağı yönlü riskler oluşturduğunu söyledi.

Mester, Bloomberg News'a verdiği mülakatta, "Hiçbirimizin artan faaliyete sorunsuz bir gidiş olacağını düşündüğünü sanmıyorum, ancak rakamlar sıkıntı veriyor," dedi ve "Bunlar iyi istatistikler değil" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de teyit edilen vaka sayısı Çarşamba günü, ölümcül virüsün güney ve batı eyaletlerinde yayılması ile birlikte 3 milyonu aştı. Teksas eyaleti rekor günlük vaka sayısı açıkladı. Kaliforniya ve Arizona'da hastaneye yatanların sayısı rekor seviyelere ulaştı.

Mester, virüs ve sağlık cephesinden gelen haberlerin, eyaletler ve yerel yetkililer ticari faaliyet üzerinde kısıtlamaları yeniden getirmeseler bile, muhtemelen ekonomiye hasar verici nitelikte olduğunu sözlerine ekledi.

Mester, ekonomik tahminlerini yeniden gözden geçirmeye karar vermek için daha fazla enformasyon bekleyeceğini söyledi. Cleveland Fed Başkanı, virüsün tekrar yayılmaya başlamasından önce, üretimin bu yıl yüzde 6 daralmasını ve işsizliğin yıl sonunda yüzde 9 seviyesinde olmasını bekliyordu.

Borsalar ekonomiyi yansıtmıyor

Pandemi hedge fonları vurdu, birer birer kapanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Temmuz 2020 12:16

    Editör şaban filmi izlemiş gelmiş... "Yedi Bela Hüsnü"  : )) bu bizim başımıza gelen belalar çitfe değil. olsa olsa 7 Bela... ne içeride bitiyor, ne dışarıda... Dünya sifonu çekiyor, Türkiye borsası çalkalanıyor...

  • salim10 Temmuz 2020 11:48

    Gökhan Töre ye ne kadar benziyor.

  • Tatlı bela09 Temmuz 2020 19:34

    Daha yeni başlıyor bela henüz fragmanda