E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda boğa piyasasının devam etmesi bekleniyor---

Borsalarda boğa piyasasının devam etmesi bekleniyor

Borsalarda boğa piyasasının devam etmesi bekleniyor
24 Haziran 2020 - 11:23 borsagundem.com

Korona virüsün ikinci dalgası ihtimali borsalarda endişeye sebep olsa da dev İsviçre Bankası UBS’in stratejistleri boğa piyasasının devam edeceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün ikinci dalgası ihtimali tüm dünyada endişeye neden oluyor. ABD’nin güney eyaletlerinde ve Almanya’da artan vaka sayıları yatırımcıların endişelenmesine neden oluyor. Fakat dünyaca ünlü İsviçre bankası UBS boğa piyasasının devam edeceğini öngörüyor.

UBS Küresel Servet Danışmanlığı Birimi Gelişmekte Olan Piyasalar Stratejisti Alejo Czerwonko korona virüs vakalarının artmasına rağmen borsaların yukarı yönlü hareket edeceğini öngörüyor. Czerwonko CNBC’deki röportajında salgın riskine ilişkin, “Dünya çapında sağlık sistemleri tarafından oldukça iyi idare edilmesini bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Czerwonko boğa piyasası düşüncelerini aşı geliştirmelerindeki başarıyla ve tedavideki gelişmelerle güçlendiriyor. Stratejist bu gelişmelerin riskli varlıkları desteklemeye devam ettiğini belirtiyor.

Banka görünümünü boğa piyasasına göre güncelledi

UBS Stratejisti yaklaşık bir hafta önce en çok tercih edilen küresel hisselerin görünümünü aşırı ağır seviyesinden nötr seviyesine güncelledi. Stratejist bugüne kadar görülmemiş hükümet politikalarının salgının etkilerini yumuşattığını belirterek bu kararı aldı.

Czerwonko röportajında, “Dünya çapında merkez bankalarının ve hükümetlerin ekonomik sisteme muazzam mali ve parasal destek pompaladığını görüyoruz” ifadelerinde bulunuyor. UBS Stratejisti’ne göre aşının geniş çapta yaygınlaşmasına kadar borsalarda endişe hissedilecek. Buna karşın stratejist bu iniş çıkışların küresel toparlanmanın gücüne etki etmeyeceğini belirtiyor.

Stratejist, “Ekonomilerin yaz boyunca kademeli olarak kısıtlamaları kaldırmasını bekliyoruz. Bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren sürekli bir ekonomik toparlanma ve 2021'in ilk yarısında daha fazla sosyal hayata dönüşü öngörüyoruz” dedi.

Her kötü haber borsaları daha da yükseltebilir

 

Vadeli işlem piyasalarında tehlike çanları çalıyor

 

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Borsa İstanbul güne yatay başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)