E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda boğa piyasası durdurulamıyor---

Borsalarda boğa piyasası durdurulamıyor

Borsalarda boğa piyasası durdurulamıyor
27 Ağustos 2021 - 11:47 borsagundem.com

Borsalarda yaz döneminin hareketsiz geçeceğini düşünen yatırımcılar, mayıs ayında satış yaptı. Ancak bu satışlar zarar ettirdi. Uzmanlara göre boğa piyasası “durdurulamıyor”.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yaz başlangıcından önce mayıs ayında hisse satışı yapan yatırımcılar S&P 500 endeksindeki yaklaşık %8’lik getiriyi kaçırdı. Değişen fiyatlar fikirleri de değiştiriyor: Bu hafta Wells Fargo S&P 500 endeksi için yıl sonu fiyat hedefini %25’e yükseltti. Ayı piyasası beklentileri yüksek olan uzmanlar dahi havlu atıyor.

Market Watch’un haberine göre ekonomik göstergelere bakıldığında, yaz aylarında borsalardaki yükselişin devam etmesi şaşırtıcı görünüyor. ABD’nin ekonomik büyümesi korona virüsün delta varyantının yeniden açılma planlarını bozması ve tedarik alanıda oluşan darboğazlarla birlikte durma noktasına geldi. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’den gelen haberler ise çok daha kötü oldu.

Ancak şirket bilançolarında çok daha farklı bir tablo görülüyor. Şirketler pandemiyi daha üretken olmak için kullandı ve aynı zamanda tedarik zincirindeki sorunları başarıyla yönetti. Cracked Market isimli blogdan Jani Ziedins, “belki de 4,500 seviyesi zirvedir. Belki de 4,600’e ulaşılması an meselesidir. Her iki şekilde de yakın zamanda gerçeği göreceğiz. Bu zamana kadar bu durdurulamaz ralliye hisselerimizi elimizde tutarak yanıt vermeliyiz” dedi.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole toplantısında yapacağı açıklamanın öncesinde de gerilim sürüyor.

Standard Chartered Kuzey Amerika Makro Stratejisi Başkanı Steve Englander, “varlık fiyatları Powell’ın konuşmasıyla harekete geçebilir” dedi. Açıklamasının devamında, “Asya’da korona virüs endişeleri azalmaya devam eder ve Powell ‘şahin’ sürprizi yapmazsa, piyasalarda olumlu bir görünüm olacak” ifadesini kullandı.

ABD’de ikinci çeyrekte büyüme %6,6’ya yükseldi. İşsizlik başvuruları ise 4,000 arttı. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Kore Merkez Bankası ise Asya’da teşvikleri geri çekmeye başlayan ilk önemli merkez bankası oldu. salesforce.com bilançosunu ve satış tahminlerini yükseltti. Aynı zamanda müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı şirketinin gelirlerinde de büyüme görüldü.

Williams-Sonoma rekor bir bilanço açıklaması gerçekleştirdi ve temettülerinde %20 yükseliş görüldü. Snowflake ise yakın zamanda zemin kazanabilir. Dollar General analistlerin bilanço beklentilerinin üzerine çıktı ancak şirketin hisseleri borsa açılışı öncesinde düşüş gösterdi.

Altında aşağı yönlü baskı arttı

 

Petrol fiyatlarında ‘altın haç’ kâbusu

 

Borsa İstanbul'da Powell öncesi pozitif görünüm korunuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tane San 28 Ağustos 2021 00:32

    Şirketler aşırı değerlendi. Önceden alanlar karı cebe almak için satışa geçerlerse Sert düzeltmeleri hiç bir ekonomik veri düzeltemezZ

  • Zek27 Ağustos 2021 20:15

    Borsalarda değil bizim ülkede aç göz dolu köşe oldu şirketler yirmi yıl keyif sürerler bu gidişle vatandaşta bol bol su içer dolaptan

  • Batan Gemi27 Ağustos 2021 15:48

    Durdurulamıyormu? Bizde bofa satışa bir geçsin bak noluyor.Patronlar zaten satıyor kim alacak onca malı öyle 60-70-100 milyon usd girişle olmaz bu işler milyar dolar alım yapacak fonlar gelir o zaman dersin şu anda yokkkkkk

  • Bika27 Ağustos 2021 12:10

    BIST'te ayılar armut ağacını sallıyor, boğalar ortada yok.