E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBorsalarda Bitcoin miktarı düşüşe geçti---

Borsalarda Bitcoin miktarı düşüşe geçti

Borsalarda Bitcoin miktarı düşüşe geçti
15 Şubat 2022 - 09:32 borsagundem.com

Son dönemde oldukça dalgalı bir seyir izleyen Bitcoin’in borsalardaki miktarı geçen yıl nisan ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Geçen yıl Kasım ayında 69 bin dolara kadar tırmanan ve 2022 yılına sert düşüşle başlayan Bitcoin, yüzde 38 oranında yani 30 binli rakamlara geriledikten sonra son günlerde gelen yeni alımlarla yeniden 44 bin dolara kadar yükseldi.

Bitcoin cephesinde bir diğer önemli gelişme ise borsalardaki miktarı Nisan 2021'den bu yana en düşük rakama ulaşması. Geçen yılın Temmuz ayının sonunda, kripto tarafından tutulan 2,59 milyon Bitcoin vardı. Kripto platformlarında tutulan rakam 2,36 milyona kadar geriledi. Bu da borsalarda altı ay öncesine göre %8,8 daha az Bitcoin olduğu anlamına geliyor.

Bu arada, merkezi borsalarda tutulan Ethereum ( ETH ) sayısı için de aynı şey söylenebilir .

Borsalarda tutulan Ether sayısı 17 milyon adet seviyesinde. Geçen yıl Mayıs'ta kripto borsaları 21,9 milyon ETH tutuyordu. Bu veriler, borsalarda tutulan ETH'nin kabaca %22,37'sinin alternatif çözümler için pazar ortamından ayrıldığı anlamına geliyor.

Şu anda, ETH ticaret hacmi açısından en aktif kripto borsası Binance, rezervlerinde 3,59 milyon ETH tutuyor. Borsalarda daha az BTC ve ETH daha az satış baskısı anlamına gelirken, ölçümler BTC madencilerinin Bitcoin sattığını gösteriyor.

Dev banka Bitcoin için adil fiyatı ortaya çıkardı!

 

Bitcoin kritik seviyeyi geçti

 

Bitcoin madencilerine P0 elektrik vergisi zammı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)