E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalarda bahar havası mı geliyor---

Borsalarda bahar havası mı geliyor

Borsalarda bahar havası mı geliyor
08 Ekim 2013 - 09:20 borsagundem.com

ABD’deki borç tavanı ve bütçe görüşmeleriyle önümüzdeki günlerde borsalardaki baskının devam etmesi bekleniyor. Peki sorunlar çözülürse...

"ABD’de Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında devam eden bütçe ve borç tavanı sorunlarına karşılık vadeli borsalar ve yurtiçinde kurların yatayda seyretmesi nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne 76.000’in hemen üzerinde açılış yapmasını bekliyoruz.
Hafta sonunda ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner’ın yaptığı açıklamaların bütçe ve borç tavanı sorununun aşılmasına yeşil yakmaması, Obama’nın da hala rest çekmeye devam etmesi, hükümetin kapalı olduğu sürece pazarlık yapmayacağını, borç tavanının artırılması sırasında hiçbir ek maddeyi onaylamayacağını söylemesi dün yine global borsa endekslerinin satış baskısı altında hareket etmesine neden oldu. Yurtdışında bir ara %1’leri aşan kayıplara rağmen tutunma görüntüleri sergileyen Borsa İstanbul ise günü sadece %0,4 oranında kayıpla tamamladı. Bu tutunma görüntüsünde, geçen ay açıklaması yapılan ve bayramdan önce revize edileceği duyurulan Orta Vadeli Plan etkili olmuş olabileceğini tahmin ediyoruz.
Bugüne geldiğimizde, yeni bir haber akışı yaşanmadığı takdirde (Orta Vadeli Plan’ın açıklanması gibi) yurtiçinde sanayi üretimi ve üç ayrı tahvil ihalesinin Borsa İstanbul’a yön vereceğini söyleyebiliriz. Dün BİST’in gösterdiği tutunma çabasına bağlı olarak Çin’de sabah açıklanan ve zayıf gelen PMI verisine rağmen Borsa İstanbul’un güne hafif alıcılı ve sonrasında da bu tavrını sürdüren bir şekilde hareket etmesini muhtemel görüyoruz. Gün içerisinde ABD’de açıklanacak önemli bir makro veri bulunmamasına karşılık Avrupa’dan Almanya’nın fabrika siparişleri ve İspanya’nın sanayi üretimini takip etmekte fayda olacaktır. ABD’deki borç tavanı ve bütçe görüşmelerin bir süre daha belirleyici olacağı çerçevesinde önümüzdeki günlerde borsalardaki baskının devam etmesi olası olmakla birlikte bu sorunların atlatılması ile kısa süreli (bir iki haftalık) bahar havası yaşanmasını da yüksek bir olasılık olarak değerlendiriyoruz.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)