E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalara yeni bir satış dalgası yaklaşıyor---

Borsalara yeni bir satış dalgası yaklaşıyor

Borsalara yeni bir satış dalgası yaklaşıyor
06 Mayıs 2020 - 12:08 borsagundem.com

Korona virüs kriziyle birlikte 3 trilyon dolarlık kayıp içerisinde bulunan gelişen piyasalar, Bloomberg News’in anketine göre yeni bir satış dalgası karşısında olabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

61 yatırımcı, stratejist ve traderın katılımıyla geçen ay gerçekleştirilen Bloomberg News’in anketin sonuçlarına göre hisse senetlerinde bir sonraki satış dalgası bu çeyrekte ya da 2021 kadar geç bir zamanda gelebilir. Latin Amerika'nın Döviz, tahvil ve hisse senedi açısından yılın ikinci yarısında en kötü performansı gösterecek bölge olması bekleniyor. Ancak anket katılımcılarının çoğu er ya da geç toparlanma bekliyor. Çoğunluk, varlıkların yılı şu ankinden yüksek seviyelerde tamamlayacağını düşünüyor.

Gelişen piyasa yatırımları ilk korona virüs satışından beri önemli bir sıçrama yaptı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Nisan'da dört yılın en güçlü aylık kazancını kaydetti. Korona virüsle mücadelede geliştirilen potansiyel ilaçlara ilişkin iyimserlik ve küresel karantinaların gevşetildiğine ilişkin sinyaller algıyı destekledi. Görünüm hala volatil olsa da yanıt verenlerin çoğunluğu her üç varlık sınıfında da yıl sonuna dek kazanç öngörüyor.

Ankete göre coğrafi bölgeler perspektifinden Asya varlıkları, hisse senetleri, döviz ve tahvil açısından en cazip olarak görülüyor. Önceki ankette tahvillerde en üstteki yerini kaybeden Asya yeniden kazandı. Virüs pandemisinden en fazla etkilenen Latin Amerika'nın her üç kategoride de geride kalması bekleniyor.

Tokyo'da Fujitomi Co. teknik analisti Tetsuya Yamaguchi, "Bölgenin kışa ne durumda gireceği ve enfeksiyon vakalarının daha da artabileceği dikkate alındığında Latin Amerika büyük bir endişe. Çin ve Güney Kore gibi Asya ülkelerinde pandeminin durumu biraz dengelenmeye başladı ve Asya'nın daha fazla finansal ve mali teşvik için alanı var." dedi.

MSCI Inc. tarafından listelenen 26 ülkenin hisse senetlerinin toplam değerine ve Bloomberg Barclays yerel para, dolar tahvili ve euro cinsinden menkul kıymetlerine dayalı tahvil endeksleri dayanarak Bloomberg'in derlediği verilere göre gelişen piyasa varlıklarının toplam değeri geçen yılın sonunda 28 trilyon dolardan fazlaydı. Nisan sonunda bu miktardan 3 trilyon dolardan fazlası silindi. 2,8 trilyon doları hisse senetlerinden silindi.

Dolar tarihi zirvesinde

Avrupa borsaları yatay seyirde açıldı

BDDK'dan bankaların yurt dışı TL işlemlerine sınırlandırma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eroğlu07 Mayıs 2020 03:51

    Nekadar bencil ac gozlu fırsatçi insanlar var hep ben yazık gerçekten yazık

  • paranın musası07 Mayıs 2020 00:11

    Dow hariç tüm endeksler ve hisseler dibi gördü.abd de bir savaş var bakalım kim kazanacak.bu haber altını millete kasmaktan başka bir şey değil.ytd

  • MELİS MARMARİSLİ06 Mayıs 2020 22:50

    Arkadaş kıvrandırıp durmayın ne olacaksa bir an evvel olsun da bizlerde yeni yol haritamızı çizelim.ben % 70 altın % 30 döviz deyim.benim umrumda dahi değil.sanki yıl sonuna bu haber gerçekleşeçek gibi.

  • JBT 06 Mayıs 2020 22:17

    Olacak olan ne idiyse olur

  • Chinaski06 Mayıs 2020 22:14

    Tamm arkadaslar bu haber yapildiysa yukselecek piyasalar rahat olun

  • Sezar06 Mayıs 2020 18:51

    Yabancılar çıkarsa düşer. O zamanda çok ucuz olan hisseleri alırız.

  • CEs3406 Mayıs 2020 18:46

    Dalgaymış ne dalgası o iş geçti buradan almak istemeyen yabancının filmleri,8 liradan beğenmediğin Garanı geldiğinde 12 liradan veririz.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ06 Mayıs 2020 18:07

    Düssün kardeş düssün.çil çil altındayım her gün kazanmaktayım.uykuma zararı yoktur borsalar umarım çöksün gitsin.yavaş yavaş bende almaya başlarım.

  • Ces3406 Mayıs 2020 18:45

    Çok düsündün mü bu yorum için?

  • Ali 06 Mayıs 2020 13:05

    Ortalık durulsun... Bu ülke daralmaz... Sıkılır..sıkışır...yine 0.5#1... Arası büyür.. Biz fazla daralmaya alışık değiliz

  • ahmet06 Mayıs 2020 12:53

    SEN SATIŞ DEDİYSEN  BORSA KESİNLİKLE ÇIKAR ... 

  • abuzer çırmık06 Mayıs 2020 12:16

    borsayı dolar için feda ettiler

  • TARKUT TARKAN06 Mayıs 2020 17:26

    Ne yapacak idi borsadaki tüm hisseleri devletmi alacaktı hayret bir şey.