E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalara girmek için doğru zaman geldi mi?---

Borsalara girmek için doğru zaman geldi mi?

Borsalara girmek için doğru zaman geldi mi?
23 Ağustos 2021 - 13:35 borsagundem.com

Borsalar delta varyantı, enflasyon ve FED’in piyasa teşviklerini çekme programı ile ilgili endişeler nedeniyle çalkantılı bir sürece girdi. Borsa uzmanı Meghan Shue’ye göre bu ortam borsalara girmek için iyi bir fırsat oluşturuyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın (FED) piyasa teşviklerini beklenenden erken çekeceği korkuları, küresel enflasyon ve delta varyantı endişeleri nedeniyle piyasalarda sert iniş çıkışlar gözlemleniyor. Yüksek volatiliteye dayanabilecek yatırımcılar içinse borsalara giriş için ideal zamanlarda olabiliriz.

Yatırım danışmanlığı firması Wilmington Trust’ın Yatırım Stratejisi Başkanı Meghan Shue CNBC’ye verdiği röportajda yüksek volatilitenin borsalara giriş için fırsat yarattığını söyledi. Bu birçok piyasa yatırımcısı için mantıksız görünse de Shue, yaz başlarında daha sakin bir görünümde olan Wall Street’in şu anda yatırım için rahat bir ortam sağladığını söyledi.

Shue, “Aslında her varlığın iyi durumda olduğu ve gökyüzünün açık olduğu zamanlar daha rahatsız edici oluyor. Ufukta bazı risklerin olması olumlu olabilir” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı Kovid-19’un delta varyantının neden olduğu dalgalanmalardan, FED politikalarına ve enflasyona kadar piyasalara ilişkin bütün sorunları kabul etse de, söz konusu sorunların ekonomik toparlanmayı rayından çıkaramayacağından veya piyasa üzerinde uzun vadeli olumsuz bir etki yaratmayacağından emin.

Shue, “Piyasada gördüğümüz volatilite aslında biraz ferahlatıcı çünkü çok, çok düşük bir volatilite ortamımız oldu. Her yıl borsalarda genellikle yüzde 5 ila yüzde 10 arası bir geri çekilme görürsünüz. %5'ten fazla geri çekilme görmeyeli 10 aydan fazla oldu” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 cuma günü pozitif bir seans geçirmiş olsalar da üç endeks haftayı daha düşüşle tamamlamıştı. Dow Jones haftanın son işlem gününde üç günlük düşüş serisini kırmış ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi de bir aylık en iyi performansını göstermişti.

141 milyar dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu olan Shue yatırımcılar için portföylerinde çeşitlendirme yapmanın ve piyasalardaki düşüşler karşısında en azından 9 ila 12 aylık bir zaman sınırı belirlemenin çok kritik olduğunu söyledi.

Shue, “Ekonomik döngüden yararlan hisselere ve değerinin altındaki hisselere doğru bir eğilimimiz var. İlk faiz artışının önümüzdeki yılın sonundan veya 2023’ün başlarından daha erken bir dönemde olmasını beklemiyoruz ve bana kalırsa ekonomi ve piyasalar bu durumla başa çıkabilmek için iyi bir konumda olacak” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı ayrıca piyasalarda tüketici tercihlerine odaklanan hisse senetlerinin büyük oranda okula dönüş ve tatil harcamaları döneminden destek aldığını söyledi. Shue, “Tüketiciler oldukça güçlü bir konumda” ifadelerini kullandı.

Shue’ye göre yatırım yapmak için en uygun konumda olan yatırım alanlarından birisi olmasa da büyüme hisselerinin de unutulmaması gerekiyor. Borsa uzmanı, “Teknoloji ve piyasanın büyüme odaklı olan bölümlerindeki hisseleri tutun. Sağlık hizmetleri ve ilaç sektöründe de beğendiğimiz alanlar var” uyarılarında bulundu.

Dev varlık yöneticileri Bitcoin vadelilerine akın ediyor

 

Wall Street’te delta kâbusu

 

Dolarda geri çekilme sürecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Analiz De 23 Ağustos 2021 16:10

    %5 den fazla düşmeyelim 20 aydan fazla oldu demiş... denmek istenen bu durumun önemli bir Risk teşkil ettiği.. Avrupa’da bir yandan düzeltmeden bahsedilirken öte yandan kimsemin gelecekten emin olamamasının temelinde varlıkların hiç olmayacağı kadar değerlenmiş olması... işte bu nir Risktir