E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar yerine sabit getirili varlıklara yönelmeli---

Borsalar yerine sabit getirili varlıklara yönelmeli

Borsalar yerine sabit getirili varlıklara yönelmeli
22 Mayıs 2020 - 11:24 borsagundem.com

JPMorgan Varlık Yönetimi stratejisti Tai Hui, yatırımcıların borsalar yerine sabit getirili varlıklara yönelmesi gerektiğini düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Stratejistler, korona virüs pandemisinin ekonomiyi vururken, hisse senedi piyasalarındaki volatilitenin devam etmesi göz önünde bulundurularak yatırımcıların portföylerinde sabit getirili varlıkları eklemesini öneriyor.

JPMorgan Varlık Yönetimi stratejisti  Tai Hui, geçtiğimiz gün CNBC’ye verdiği röportajda sabit getirili varlıkları tercih ettiğini söyledi. Özellikle de kurumsal kredileri ve gelişmekte olan piyasaların sabit gelirlerini.

Borsalardaki değerlenmenin yüksek kalmaya devam edeceğini düşünen Hui’ye göre piyasalardaki oynaklığın devam ettiği bugünlerde sabit getirili varlıklar tercih edilmeli. Aynı zamanda Standard Chartered’da bankacı olan Steve Brice, Asya-ABD dolar tahvilleri en düşük volatiliteye sahip olduğu için muhtemelen en az riskli yatırım olarak nitelendirdi. Getirisi %4 civarında olduğu için yatırımcılar tarafından çok tercih edilmese de günümüzde riskler ve oynaklık düşünüldüğünde risk primi oldukça makul.

Gelişmekte olan ülkelerin tahvil getirilerinin %7 civarında olduğunu söyleyen Brice, birçok belirsizliğin olmasına rağmen gelişmekte olan ülkelerin tahvil getirinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Stratejiste göre kısa vadede oynaklığın devam etmesi kuvvetle muhtemel.

Hisse senedi tarafında şu anda oluşan durumun oldukça zorlayıcı olduğunu düşünen isim, şirketlerin bilançoları ve büyüme görüntüleri toparlasa bile gayri safi yurt içi hasılanın bu sene kriz öncesi seviyeye gelmesini beklemiyor.

Borsa, küresel endişeleri fiyatlıyor

En çok düşen borsalar yükselişe geçecek

Piyasalardaki yükselişi ne sınırlıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net man 22 Mayıs 2020 22:07

    Olmaz..tam tersi..net Holding..net Holding..

  • Kamil22 Mayıs 2020 18:16

    DD, F/K, özvarlıkları, dibe yakınlığı, dönem zarar/kar durumları gözönüne alınarak fiyatı düşük hisselerden bir küme yapılabilir. Fazla risk almaya gerek yok. Zarar halinde bile fazla hayıflanmaya da gerek kalmaz. YTDeğildir