E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar virüsün ikinci dalgasına dayanıklı ---

Borsalar virüsün ikinci dalgasına dayanıklı

Borsalar virüsün ikinci dalgasına dayanıklı
17 Haziran 2020 - 11:11 borsagundem.com

Morgan Stanley bankası, ikinci bir korona virüs dalgasının Asya borsalarındaki toparlanmaya zarar vermeyeceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley’in ekonomistlerine göre Çin ve Güney Kore gibi dahil olmak üzere birçok ülkede korona virüs vaka sayısında artış yaşanması Asya’daki ekonomik toparlanmayı engellemeyecek.

Virüsün ikinci dalgasının kısıtlamaların kalkmasına engel olacağı görüşü sonucunda küresel ekonominin tekrardan raydan çıkacağı endişesi artarken borsalar geçtiğimiz hafta Mart ayından sonraki en kötü haftasını geçirdi. İlk tur kısıtlamalar ekonomileri resesyona soktu.

Ancak Morgan Stanley'in Genel Müdürü olan Deyi Tan, ikinci bir dalga olsa bile, politika yapıcıların bu tür durumları ele almayı öğrendiği için daha iyi yöneteceğini söyledi.

Tan CNBC’ye verdiği röportajda Asya borsaları için ikinci bir dip seviyesini beklemediklerini ve ekonomilerin açılmaya devam edeceğini söyledi. Bu noktada ikinci bir dalganın Asya borsalarını veya küresel ekonominin tekrardan dip seviyelere getireceğini düşünmüyor.

Güney Kore, Tayvan ve Hong Kong gibi birçok Asya ülkesinin Nisan sonlarından bu yana vaka sayısında artış olsa bile kısıtlamaları kaldırmaya devam ettiğini söyleyen isim Asya ülkelerinin virüsü batıya oranla daha iyi irade ettiğini söyledi.

Morgan Stanley’in olumlu görüşüne rağmen küresel piyasalarda riskler artarak devam ediyor. Çin’in başkenti Pekin’de vaka sayısının artmasıyla okullar tatil edilirken eyaletler arası uçuşlar durduruldu. Aynı zamanda Çin-Hindistan sınırında gerginlik tırmanmaya devam ediyor.

Asya hisse senetleri Çarşamba günkü işlemlerde koronavirüs vakalarında tekrar artışların başlamasının yarattığı endişe ile geriledi. Asya Pasifik bölgesinde kayıplara Güney Kore Borsası öncülük etti. Gösterge endeksler Tokyo ve Şanghay'da da gerilerken Sidney ve Hong Kong'da yatay bir seyir izledi.

Çin-Hindistan sınırında gerilim

Çin ekonomisi toparlanmaya devam ediyor

Suudi borsasının halka arzına belirsizlik

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gardrop Fuat17 Haziran 2020 20:22

    Yani demişki dalgadan korkmayın kenarda bekleyenler gelin sizin elinizede biraz banka,bist 30 ortaya karışık yapalım bu keyfi sizde yaşayın.