E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar virüs sonrası dünyaya fazla iyimser bakıyor ---

Borsalar virüs sonrası dünyaya fazla iyimser bakıyor

Borsalar virüs sonrası dünyaya fazla iyimser bakıyor
07 Mayıs 2020 - 12:06 borsagundem.com

Ekonomist Stephen Roach, Wall Street’in ekonomilerin yeniden açılmasına verdiği tepkinin fazla iyimser olduğu konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yale Üniversitesi Profesörü ekonomist Stephen Roach, ABD ekonomisinin yeniden açılmasıyla ekonomik sorunların çözülmeyeceğini belirti.

Ölümcül 2003 SARS salgını sırasında Çin'de bulunan Roach, Ocak ayının sonlarına doğru yatırımcıları korona virüsün küresel ekonomiyi önemli ölçüde bozabileceği konusunda uyardı. ABD hisse senetleri ise 19 Şubat’a kadar rekor tazelemeye devam etti.

Roach, şimdi ise piyasaların kendi kendine çok ileri gittiğini söylüyor. Ekonomik toparlanma iyimser borsanın düşündüğü kadar hızlı olmayacak.

Borsalar 23 Mart’ta dip seviyesini gördükten sonra S&P 500 ve Dow Jones endeksleri %30’un üzerinde arttı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise yılbaşındaki seviyesini geçti.

Ekonomiste göre borsalar, muhtemelen olası bir tedavi veya aşı öngörerek ve ABD Merkez Bankası FED’in likidite musluklarını açması sayesinde keskin bir şekilde yükseldi.

Morgan Stanley’in Asya yönetiminden sorumlu olan isim, Çinlilerin dışarı çıkma, alışveriş yapma hatta komşularıyla konuşurken bile korkarak yaptığını söyledi.

Roach, talep çöküşünde oluşan krizden kaynaklanan dalgalanma etkilerinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekiyor. ABD ekonomik faaliyetinin 2019'un sonlarındaki seviyeye yükselmesi yıllar alacak. En büyük endişesi ise krizin istihdam üzerindeki uzun vadeli etkisi. ABD'de özel sektör, nisan ayında çalışan sayısını 20 milyon 236 bin kişi azalttı. Bu rakam, tüm zamanların en büyük düşüşü olarak kayıtlara geçti.

Almanya sanayi üretiminde büyük düşüş

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Global risk iştahı zayıf seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah07 Mayıs 2020 13:55

    Ekonomi ve borsa farklıdır. Bu ayrımı bilmeyenin düşüncesini söylemesi yanlıştır. Helede abd borsalarının yıllarca rallisini yaşamış olmasına rağmen pes doğrusu ayrıca borsa hep önden gider bu ilaç ve aşı bulunduğunda borsalarda çok yükseliş olamayacak dünya borsaları sadece normale dönüş yaşayacak. He ABD çok para bastığı için gelişmiş ülkekerin borsalarında ralli yaşanacaktır. Para bolluğundan dolayı. 1 yada 2 yıl sonra yaşanma ihtimali var.