E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBorsalar neden yükselişe geçti?---

Borsalar neden yükselişe geçti?

Borsalar neden yükselişe geçti?
13 Eylül 2022 - 10:50 borsagundem.com

Son faiz artırımlarından sonra küresel ekonomi için durgunluk değil yumuşak bir iniş öngörülüyor. Enflasyonunda zirveyi gördüğü ve düşüşe geçeceği beklentisi borsalara yansıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım bankası JPMorgan Chase & Co. analistlerine göre, yumuşak iniş küresel ekonomi için giderek daha olası bir senaryo haline geliyor. Marko Kolanoviç ve Nikolaos Panigirtzoglou'nun da aralarında bulunduğu bir analist ekibi yaptığı açıklamada, düşük enflasyon ve ücret baskıları, büyümede bir toparlanma ve istikrarlı tüketici güvenini gösteren son verilerin dünyanın durgunluktan kaçınacağını gösterdiğini söyledi. Piyasalar, Çin'deki mali teşvikten, Avrupa'daki enerji destek planlarından ve çok düşük yatırım duyarlılığından faydalanabilir.

Enflasyonun en azından ABD'de zirve yapmış olabileceği umutları ise son günlerde piyasalara pozitif havanın geri dönmesinde etkili oluyor.

JPMorgan analistleri, enflasyonun kademeli olarak hafifletilmesinin döngüsel olarak hisse senetleri için olumlu olmasının beklendiğini söyledi. Bozulmalar zayıfladıkça ve Fed'in 75 baz puanlık artışa aşırı tepki vermesiyle enflasyonun kendi kendine çözüleceğini beklentisi giderek artıyor.

Credit Suisse analistleri de aynı şekilde enflasyondaki düşüşün borsaları canlandıracağını öngörüyorlar.

“Gıda ve İçecek sektörü fiyatlarının 2023 yılı sonuna kadar %5,7 ile %11,8 arasında düşeceğini, emtia enflasyonunun ise geçtiğimiz Şubat ayından bu yana %12,3'ten %7'ye gerilediğini gösteriyor” tahmininde bulunan analistler, enflasyondaki geri çekilmenin borsalara pozitif yansıyacağının altını çiziyor.

Uzmanların, yıl sonunda S&P 500 hedefi 4.300 puan. Endeks son iki ayda yaklaşık %8 arttı ancak, S&P hala rekor seviyesinin yaklaşık %15 altında.

Bankacılık sektöründeki tarihi yükselişler borsayı desteklemeye devam ediyor

 

Parasal sıkılaşma borsalar için ne anlama geliyor?

 

Geleneksel borsa stratejisinin kayıp yılı

 

Borsada 25 sektör yükseldi, 3 sektör düştü

 

Borsada beş göstergeye göre durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)