E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar kırılma sürecinde mi?---

Borsalar kırılma sürecinde mi?

Borsalar kırılma sürecinde mi?
16 Nisan 2021 - 15:25 borsagundem.com

Riskli fon yönetimi şirketi Greenlight Capital’ın Başkanı David Einhorn piyasa denetleyicilerinin zayıflığı nedeniyle borsaların kırılma sürecine ilerlediği konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü riskli fon yöneticisi David Einhorn, piyasa düzenleyicilerinin Wall Street ritminde uyuduğunu ve piyasadaki anormalliklerin giderek daha fazla göz ardı edildiğini söylüyor.

MarketWatch’un haberine göre varlık yönetimi şirketi Greenlight Capital Management'ın Başkanı Einhorn Perşembe günü yayınladığı çeyrek sonu açıklamasında, “Geleneksel perspektiften bakıldığında piyasada çatlaklıklar var ve muhtemelen tamamen kırılma süreci içerisinde” ifadelerine yer verdi.

Einhorn, küçük yatırımcıların riskli varlıkları satın almaya çekildiğini belirterek, "yatırımcıları koruması gereken" piyasa düzenleyicilerini görevinin başında olmamakla ve borsalardaki hareketlilik konusunda ilgisiz görünmekle suçladı.

Riskli fon yatırımcısı, "Polisin mali kaynaklarının kesilmesine asla destek vermeyecek insanlar bilerek ve isteyerek piyasa düzenleyicilerin mali kaynaklarını yok etmeseler bile neredeyse tamamen etkinsiz hale getirdiler” ifadelerine yer verdi.

Einhorn açıklamasında, Tesla CEO'su Elon Musk ve zengin yatırımcı Chamath Palihapitiya'yı örnek gösterdi. Riskli fon yöneticisi Palihapitiya'nın ve Musk’ın GameStop hakkındaki sözleri ve eylemleriyle piyasalardaki türbülansların bir kısmını şiddetlendirdiği perakende yatırımcı akımını alevlendirdiğini söyledi.

Borsa uzmanı, “Son olarak, GameStop açığa satış sıkıştırmaları sürecindeki gerçek jet yakıtının, sırasıyla TV ve Twitter'daki açıklamalarıyla kritik bir anda durumu daha da istikrarsızlaştıran Chamath Palihapitiya ve Elon Musk'tan geldiğini kayıtlara geçiyoruz” açıklamasında bulundu. Riskli fon yöneticisi, “Borsalarda anarşi benzeri bir durum hüküm sürüyor” sözlerine yer verdi.

Einhorn’un yatırımcılarıyla paylaştığı mektup şirketin yetersiz performansından kaynaklanıyor olabilir. Greenlight Capital yılın ilk üç ayında %0,1 düşüş gösterdi. Borsagundem.com derlerdiği verilere göre, aynı süreçte S&P 500 Endeksi %6 getiri sağlarken Dow Jones ve Nasdaq endeksleri de güçlü getiriler elde etmişti.

Morgan Stanley bilançosunda Archegos sarsıntısı

 

Stephen Roach: Borsalar Çin-ABD krizini yok sayıyor

 

9 trilyon dolarlık varlığı yöneten CEO boğa piyasası bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Nisan 2021 17:36

    eğer büyük bir kriz çıkacak ise eylül ayında başlar ve ocak ayından itibaren düzelmeye başlar.ben kriz falan göremiyorum pencereden baktım.

  • Turan Alkan 17 Nisan 2021 14:25

    Mi, mu? Yok piyasaya güven aşılamak lazımdır, amacınız nedir?

  • kenan17 Nisan 2021 11:09

    halka arzlar da , kimseye lot vermiyorlar bu aldatmacaya kanmayın. ilk açılış seans da patronun  adamı, direk tavan dan kimseye alım vermeden kitliyor. belli bir fiyata gelince yukardan tepelerine fooooşt diye boşaltıyor.

  • mehmet can17 Nisan 2021 02:49

    abd , avrupa borsalarını bilmem ama türk borsası kırıldı zaten