E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar için kritik döneme girildi---

Borsalar için kritik döneme girildi

Borsalar için kritik döneme girildi
01 Nisan 2020 - 10:38 borsagundem.com

ABD borsaları nisan ayında korona virüsün ekonomik etkilerini test etmeye hazırlanıyor. Uzmanlar virüs piyasasının gelecek aya etkileri konusunda kararsız

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nisan ayı yatırımcılar için kritik bir test olacağa benziyor. Korona virüs salgını can almaya ve tarihi derecede büyük ekonomik yaralar açmaya devam ettiği şu günlerde yatırımcılar virüs salgınının bitmesine ilişkin işaretler arıyor.

Ayı piyasasının devam edeceğini öngörenler salgının etkilerinin daha büyük satışların önünü açacağını iddia ediyor.

Goldman Sach’ın makro stratejisti Zach Pandl pazartesi günü paylaştığı notunda, “Gelecek haftalar hem ekonomi hem de kamu sağlığı için kötü haber fırtınası olacak” ifadelerini kullanıyor.

“Piyasaların peşinde bunca riski taşıdığı bir zeminde yükselebileceğini düşünmüyoruz ve bağımsız düşüşler, döviz kurlarında yüksek devalüasyonlar ve işletmeler kapanma dalgası gibi yeni sorunlarla da karşılaşılabilir.”

 

Bununla birlikte yatırımcılar ve analistler piyasalardaki oynaklığın devam etmesine rağmen borsaların ayı piyasasına girmesinin ardından yaptığı rekor yükselişle birlikte hızlı bir geri dönüş yaşadığını iddia ediyor. Yine de gelecekten umutlu yatırımcılar dahi ayı piyasasının oynak olduğunu ve ani yükselişlerden sonra dibi bulma eğilimine olduğunu göz önünde bulundurarak dikkatli davranıyor. ABD Merkez Bankası ve Amerikan Hükümeti’nin hızlı politik reaksiyonlarını göz önünde bulunduran iyimser yatırımcılar daha büyük düşüşlerin olmayacağına ikna olmuş durumda.

Piyasa danışmanlık şirketi SunTrust’ın baş piyasa stratejisti Keith Lerner önceki ayı piyasası tecrübelerinin normal şartlarda piyasaların tekrar bir düşüş test etme ihtimalinin %70 ila %80 aralığında olacağını söylüyor. Fakat şu anki şartlarla 23 Mart’taki düşüşün tekrar test edilmesinin ihtimalinin %50 olduğunu ifade ediyor.

"Piyasa, önümüzdeki haftalarda ve aylarda ekonomik verilerin zayıf olacağını zaten biliyor. Asıl soru, mevcut beklentilerden daha kötü olup olmayacağıdır."

Lerner gözlemlerine örnek olarak geçen hafta gelen rekor işsizlik verilerine rağmen piyasaların ralli yapmaya devam ettiğini gösteriyor. Lerner piyasaların önümüzdeki haftalarda istikrarsız kalmasının olasılığını yüksek olarak görüyor. Ancak uzun vadeli yatırımcıların yatırımlarının geri dönüşünü beklemek için piyasada kalacağını öngörüyor.

Borsalar “işlevsiz” davranıyor ve dibi görebilir

 

Wall Street tarihinin en kötü ilk çeyreği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)