E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar için 45 gün uyarısı---

Borsalar için 45 gün uyarısı

Borsalar için 45 gün uyarısı
16 Nisan 2020 - 10:36 borsagundem.com

ABD’de korona virüs salgını nedeniyle tarihindeki en büyük ekonomik krizle karşı karşıya. Uzman yatırımcılar önümüzdeki 45 günün çok şeyi değiştirebileceğini belirtiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım Danışmanı Alan B. Lancz, 2007 yılında müşterilerine henüz piyasalarda düşüş görünmezken satış tavsiyesi vermişti. 1987 yılındaysa Dow Jones bir seansta %22 değer kaybederken Lancz düşüşten etkilenmemeyi başarmıştı. Piyasa uzmanı korona virüs kaynaklı ekonomik krizin daha önce yaşadığı hiçbir şeye benzemediğini belirterek yatırımcıları dikkatli olması konusunda uyardı.

Lancz, “Salgın sadece ABD’deki hayat standartlarını etkilemiyor. Aynı zamanda ABD’yi ikinci en büyük küresel güç pozisyonuna düşürebilir” ifadelerinde bulundu. Alan B. Lancz çarşamba günü paylaştığı yazısında ABD piyasalarının önemli bir dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

“Önümüzdeki 45 gün ABD finans tarihi için en kritik periyot olabilir” diyen Lancz, “Ortalama olarak her 10 yılda bir ayı piyasasıyla yüzleşsek de bu seferki diğerlerine hiç benzemiyor” sözleriyle ABD ekonomisindeki sürecin ne kadar ciddi olduğunu aktardı.

Yatırımcı gurusu olarak hatırlanan Sir John Templeton’ın 2008 yılındaki ölümüne kadar Templeton şirketiyle oldukça sıkı bağlar oluşturan Lancz, hırpalanmış varlıklara ve şirketlere yatırım yaparak değer bulmasıyla ünlü bir karşıt yatırım uzmanı.

Templeton’ın öğrencisi olan da bilinen Lancz’a göre, ABD ekonomisinde çarkların tekrar dönmesi için zamanlamanın doğru yapılması ve yürütülmesi, piyasanın Kovid-19'dan nasıl toparlandığını belirleyen en büyük faktörlerden biri olabilir.

V şeklinde geri dönüş denkleme dahil değil

Alan B. Lancz ekonomik iyileşmenin kusursuz bir biçimde gerçekleşmesi halinde dahi kriz öncesi döneme geri dönüşün U biçiminde olacağını, yani uzun ve yavaş bir süreç olacağını belirtti. V şeklinde geri dönüşün oldukça fazla dillendirildiğini belirten Lancz benzeri görülmemiş olumsuz veriler kombinasyonu nedeniyle bu biçimde hızlı ve keskin bir geri dönüşün artık denkleme dahil olmadığını belirtti.

Yatırım danışmanının yorumları ABD Başkanı Donald Trump’ın ekonomiyi yeniden açma konusundaki hedeflerinin gerisinde kalmasının ardından geldi. Çarşamba günü New York Empire State endeksinin verilerine göre New York eyaletindeki iş aktivitesi rekor bir seviyeye düşerek eksi 78,2 seviyelerine kadar geldi. Eyaletin bir önceki aydaki iş aktivitesi eksi 21,5 seviyesindeydi. ABD endüstriyel üretimi %5,4 düştü ve bu düşüş 1946 yılından beridir gelen en keskin düşüş. ABD’de nisan ayındaki perakende satışlarda gerçekleşen %8,7 oranındaki düşüşse aylık endekslerde 30 yıldır gerçekleşen en dik düşüş olmakla birlikte 2012 yılından beridir görülen en düşük noktayı işaret ediyor.

Borsalardaki oynaklık iyiye işaret

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Borsa İstanbul'da oynaklık sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H. Başıbüyük 16 Nisan 2020 18:09

    Allah kimseyi Normal den fazla paraya yada altına sahip olup da o parayı bu canavarların vereceği taktikleri katlamaya çalışacak kadar aptal etmesin, Ama var ki bunlar bu kadar Zengin oluyorlar

  • Vatandas16 Nisan 2020 13:29

    ekonomist/stratejist Bey sizi burda gordugume cok sevindim. Sizin tavsiyenizle aldim. Allah razi olsun. Cok tskler. Sizce troy ons altin 2000$ bulurmu. Altinin grami suan 383 TL siz e daha kaca cikar 400-450 TL yi rahat bulurmu ? Yoksa gecermi bu miktarlari gecermi? Sizce hangi sevye ye gelince satmayi onerirsiniz! Cok tessekkurler.

  • azmi16 Nisan 2020 22:58

     Şu sıralar satma zamanıdır diye düşünüyorum. Düşecek altın bir müddet sonra geri gelecek. Aradaki süreyi iyi takip ve değerlendirmek lazım. YTD

  • ekonomist/stratejist 16 Nisan 2020 14:02

    Altın onsu rahat 2000 $ bulur hatta geçer ancak çok kısa vadede olmaz. Geçen yıl 285 TL'den 1 kg almıştım 4 ay falan bekledim çok yükselmiyor diye sattım. Ancak bu sene çok iyi yükseliyor 300 TL'den aldım 1 kg ben satmayacam asla ama sen bilirsin kendi kararını ver. Borsaya girecem ama normalleşmesine bekliyorum. Çok şükür şimdiye kadar hiç kaybetmedim😉

  • ekonomist/stratejist16 Nisan 2020 11:11

    Kızıl Elma Turan İmparatorluğu. Teşkilatı Mahsusa kurucusu Enver Paşanın izindeyiz Atamızın hayalini gerçekleştirme zamanı.

  • yunus emre16 Nisan 2020 18:03

    helal olsun sanan aynı fikirdeyim

  • ekonomist/stratejist16 Nisan 2020 12:58

    Ya aptalmısın kardeşim saçma sapan şeyler yazma insanları tanımadan. Çok şükür ki damarlarımın her zerresinde Türk kanı var bütün Atalarımı severim sayarım hiçbir ayrım yapmam sevgilim de aşırı Türk milliyetçisi. Dünyaya milyon kere gelsem yine Türk olarak gelmek isterdim. Sana tavsiyem kardeşim insanları tanımadan peşin hükümlü olma.

  • ZEYREK ZEMHERİ16 Nisan 2020 12:10

    Günümüzde gördük ATATÜRK cüleri sen de ulu önder ATATÜRK ü emellerin için kullanlardansın.