E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar için 2020’nin sonu güzel olacak---

Borsalar için 2020’nin sonu güzel olacak

Borsalar için 2020’nin sonu güzel olacak
03 Aralık 2020 - 10:20 borsagundem.com

Küresel borsalar zorlu geçen 2020’nin sonuna doğru güçlü bir yükseliş yakaladı. Baş Stratejist Lindsey Bell’e göre bu yükseliş yıl sonunda da devam edebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel yatırımcılar kasım ayında gerçekleşen güçlü rallinin ardından geleneksel yıl sonu rallisinin tekrarlanması konusunda şüphe ediyor. Ancak yatırım danışmanlığı şirketi Ally Invest’in Baş Yatırım Stratejisti Lindsey Bell dördüncü çeyreğin halen kazançları destekleyecek konumda olabileceğine dikkat çekti.

CNBC’nin haberine göre Bell borsaların yıl boyunca tecrübe ettiği düşüşlerin aralık ayı kazançlarını destekleyeceğine inanıyor. Baş Stratejist, “2020’nin sonunun güzel olacağı konusunda eminiz” ifadelerine yer verdi.

Bell’in iyimserliği korona virüs destek paketinin hisse senetleri için kısa vadeli yukarı yönlü katalizör olacağını belirtiyor. Bell ayrıca tüketici harcamalarındaki esnekliğin güçlendirici bir faktör olduğuna dikkat çekiyor.

Ancak baş stratejist bu kazanımların tarihsel ortalamaların altında kalabileceğinin farkında olduğunu da belirtti.

Bell, “Aralık genellikle borsanın en iyi üçüncü ayıdır. Genellikle S&P 500’ün yaklaşık %1,5 oranında yükseldiğini görürsünüz. Bu yıl söz konusu yükseliş biraz daha sessiz gerçekleşebilir” dedi.

Baş stratejist yakın vadede dev teknoloji şirketlerinin ve aşırı yükselen evde kal hisselerinin en savunmasız konumdaki hisseler olacağını öngörüyor. Baş stratejist röportajında, “Buradaki bazı hisseler gerçekten de kendilerini aştılar. Mutlaka bir uçurumdan düşmeleri gerektiğine inanmıyorum. Bu şirketlerin kullanıma sunduğu birçok ürün ve hizmet gündelik hayatımızın bir parçası oldu” sözlerini kullandı.

Böyle bir borsa ortamında Bell’in tercihi, temettü aristokratları olarak da adlandırılan, en azından 25 yıl boyunca temettü vermiş temettülerini artırmış hisseler yönünde.

Baş stratejist bu hisseler için, “Kasım ayında %12 oranında arttılar. Uzun vade bazında sadece S&P 500 ortalamalarını geçmiyorlar. Ayrıca bunu volatilitesi çok düşük bir yolla gerçekleştiriyorlar. Bu nedenle söz konusu yatırımla oldukça iyi ve çeşitli bir pozisyon inşa etmiş olursunuz” görüşlerine yer verdi.

Bell bahsettiği temettü aristokratı hisselerin büyük çoğunluğunun ekonomik açıdan hassas olan sanayi ve ham madde sektörü hisselerinde bulunduğunu ve büyüme toparlandıkça bu hisselerin kâr getirmeye devam edeceğini belirtti.

Baş stratejiste göre borsalar Kovid-19 aşırının ekonomiye ve bilançolara yapacağı boğa piyasası etkisini hafife alıyorlar. Lindsey Bell, “2021’den beklenecek çok şey var” ifadelerini kullandı.

Borsalarda ‘Noel Baba rallisi’ bekleneni vermeyebilir

 

Borsalarda teknolojinin hakimiyeti sona eriyor

 

Borsa İstanbul'da kur ve enflasyon baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)