E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar düşüş trendine girdi---

Borsalar düşüş trendine girdi

Borsalar düşüş trendine girdi
23 Haziran 2020 - 13:20 borsagundem.com

Stratejist Simon Maierhofer, borsaların Elliott Wave Teorisine göre düşüş trendine girdiğini düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Simon Maierhofer’ın Marketwatch’daki köşe yazarında S&P 500 endeksinin Elliott Wave Teorisi ile düşüş trendine girme potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve bunun engellemenin neredeyse imkânsız olduğunu söyledi.

20. yüzyılın başında hisse piyasalarının rastgele hareket etmediğini gözlemleyen Ralph Nelson Elliott, aslında Fibonacci oranlarının hisseler üzerinde etkisi belirgin bir etkisi olduğunu keşfetti. Elde ettiği sonuç piyasa hareketlerinin tahmin edilebilir ve ölçülebilir olduğuydu.

Elliott Dalgaları Teorisi, büyük risk/ödül rasyoları vermektedir. Sadece alım satım yapanlara fiyatların nereye gideceğini değil, aynı zamanda hangi zamanda gidebileceğini de gösterebilir. Fiyat ve zaman alım satımdaki en önemli iki unsurdur. Fiyatın nereye gidebileceğini ve ne zaman gidebileceğini bilebilmek zaten şu anda yaptığınız işlemlere inanılmaz bir fark yaratacaktır.

Yazara göre Apple, Amazon gibi dev ABD şirketlerinin hisse grafiği büyük bir geri çekilmenin geldiğini göstermekte. Apple hisseleri direnç seviyesi olan 360 dolar ve Amazon hisseleri 2620 dolar seviyesini kırarsa düşüş çok daha büyük olacak.

Özetle S&P 500 endeksi 3.250 ve 3.180 seviyelerini kırarsa Maierhofer’a göre Elliott Wave teorisine göre düşüş trendine girmesi kaçınılmaz.

Borsaları çok büyük riskler bekliyor

Borsalardaki yükseliş sürdürülebilir değil

Borsa İstanbul'da yükseliş rekorlara gidecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI23 Haziran 2020 13:36

    BORSAMIZDA ÇOŞKU VAR KOŞA KOŞA GİDEN  KREDİ ÇEKİP BORSAYA GİRİYOR ARACI KURUMLAR EMİR YETİŞTİREMİYOR .OYSAKİ ÜÇ KURUŞ BORÇ BULMAK İÇİN KAPI KAPI DOLAŞAN YETKİLİLER BANKALARIN PARA SAÇMASINA DUR DEMELİ BORSA ADAMI KURU ÇULA OTURTUR .