E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar delta kıskacına hazırlanıyor---

Borsalar delta kıskacına hazırlanıyor

Borsalar delta kıskacına hazırlanıyor
02 Ağustos 2021 - 11:38 borsagundem.com

Küresel borsalar korona virüsün delta vakalarının artmasıyla sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabilir. Ünlü borsa uzmanı David Rosenberg teşvik paketlerinin de etkisinin geçmesi borsalarda zorlu bir sürece yaklaşıldığını belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar Ağustos ayına ekonominin yeniden açılmasıyla değer kazanacak hisse senetlerine yönelerek başlamak istiyor olabilir. Ancak borsa araştırmaları firması Rosenberg Research’ün Başkanı David Rosenberg yatırımcıları korona virüsün delta varyantının yaygınlaşmasıyla piyasalarda oluşabilecek riskler konusunda uyarıyor.

Ünlü borsa uzmanı CNBC’deki röportajında delta varyantı sonucu oluşabilecek vaka artışlarının mali teşviklerin doruk noktasına ulaşmasıyla birleşerek ekonomik toparlanmayla bağlantılı hisseleri krize sokabileceğini söyledi. Rosenberg röportajında, “Önümüzdeki birkaç ay içinde ekonominin boğulmasına karşı hazırlıklı olmalıyız. Gerçek anlamda borsalardan uzaklaşmak zorunda değilsiniz. Ancak bu süreçte ben kesinlikle değerinin altındaki hisselerde ekonomik faaliyetlerin artacağı döngüsel ticaret içerisinde olmak istemezdim” ifadelerine yer verdi.

Rosenberg’in uyarıları ABD gayrisafi yurtiçi hasıla rakamlarındaki hayal kırıklığı yaratan sonuçlarla da destekleniyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Geçtiğimiz hafta ABD Ticaret Bakanlığı’nın paylaşılan rakamlarda dünyanın en büyük ekonomisinin %6,5 oranında büyüdüğü görülüyor. Ancak Dow Jones beklentileri büyümenin %8,4 olacağı yönündeydi.

2002 ve 2009 yılları arasında Merrill Lynch’in baş ekonomistliğini yapan ünlü borsa uzmanı gayrisafi yurtiçi hasılada hedefin gerisinde kalınmasının bir uyarı işareti olduğunu belirtti.

Rosenberg, “Şu anda önümüzde büyük bir bilinmez olan delta varyantı var” dedi. Ancak ABD borsaları yine de yukarı seviyelerde tutunmayı başarıyor. S&P 500 ve Dow Jones tüm zamanların en yüksek seviyelerine uzaklıkları %1’den daha az. Nasdaq Endeksi ise rekor seviye %1 uzakta.

Borsa uzmanı konuyla ilgili açıklamasında, “Dışarıya çıkıp uzun vadeli hisse senetlerine yatırım yapmak istiyorsanız iyi bir iş çıkardınız. Devam edin ve yapın. Sadece geri dönüp bana bunun ekonomik görünümle bir ilgisi olduğunu söylemeyin” sözlerine yer verdi.

Rosenberg, perakende yatırım yapan topluluklar tarafından şiddetlenen piyasa performansı ile ekonomi arasında bir kopukluk olduğuna inanıyor.

Borsa uzmanı konuyla ilgili açıklamasında, “Borsa aslında bir anlamda kumarhaneye dönüştü. Her zaman çok sevdiğimiz S&P 500 Endeksi’ne güveniyoruz. Ama dışarıdaki her bir endeks mega sermayeli şirketleri takip etmiyor ki bu tip hisselerde de bir miktar değer kaybı başladı. Düşük sermayeli hisse senetleri uzun bir süredir ekonomik görünüm nedeniyle uyarı işaretleri gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Rosenberg’e göre borsa kendi başına olduğu bir evrende faaliyet gösteriyor. Borsa uzmanı, “Reddit hesabı, Robinhood hesabı olan insanlar ve dışarıdaki diğer tüm spekülatörler ABD Hazinesi tahvillerini satın almıyorlar. Onlar temel olarak spekülasyon satın alıyorlar ve daha büyük ahmak teorisinin ve bütün anlatılar bu yatırımcıların profesyonelleri yenebileceğini gösteriyor” dedi.

Borsaların düşmesi halinde Rosenberg yatırımcılara portföylerinde korumacı büyüme stratejilerini tavsiye ediyor. Borsa uzmanı özellikle sağlık, tüketici malları ve altyapı yatırımları sektörlerini tavsiye ediyor. Rosenberg kendi stratejisini ise tahvil piyasası üzerinden şekillendiriyor.

Rosenberg, “Tahvil piyasası mali teşviklerin sona ermesi nedeniyle maddi olarak yavaşlayacağımızı gösteriyor. Delta ile karşı karşıyayız. Küresel çapta zorluklar göreceğiz. Özellikle mali teşvikler konusunda en kolay olan kısmı geride bırakmış durumdayız” ifadelerine yer verdi.

Emtia piyasasına geçen hafta zirveler hakimdi

 

Borsada tepki yükselişi mi, trend değişimi mi?

 

Düşük borçluluk hisse performansını olumlu etkileyebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)