E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar aşağı yönlü riski görmüyor---

Borsalar aşağı yönlü riski görmüyor

Borsalar aşağı yönlü riski görmüyor
01 Haziran 2020 - 13:26 borsagundem.com

Küresel borsalarda riskler her geçen gün artarken piyasalardaki durdurulamaz yukarı yönlü hareket uzmanları endişelendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonomi yeniden açılmaya çalışırken, piyasa da yeni bir riskle karşı karşıya: Çin ile ticaret gerilimi yenilendi. Varlık danışmanlığı firması Wilmington Trust'ın Baş Yatırım Stratejisti Meghan Shue CNBC’ye yaptığı röportajda, tehdidin 23 Mart'tan sonraki güçlü toparlanmayı tehlikeye attığı konusunda uyardı.

Geçtiğimiz günlerde ABD ve Çin arasındaki iplerin yeniden gerildiğine dikkat çeken Shue bu geriliminin tırmanmasından endişe duyduklarını belirtti. Shue, "Piyasada yeterince fiyatlandırılamadığını düşündüğüm ve yeniden canlanmayı görebilen birtakım riskler var" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump korona virüs konusunda Çin’in yaptırımlarının eksik kaldığı gerekçesiyle harekete geçmeye hazırlanıyor. Trump Çin’in salgın tehlikesi konusunda uluslararası topluma dürüst davranmadığını düşünüyor.

Çin konusunda daha yumuşak davranan kimsenin politik sahnede yerinin olmadığına dikkat çeken Baş Stratejist, “Çin’le olan ilişkilerde tansiyonun artacağını düşünüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Cuma günü ABD Başkanı Hong Kong için kabul edilen tartışılan ulusal güvenlik yasasının ardından ticaret merkezinin özel durumunun ortadan kaldırılacağını belirtmişti.

Wall Street korona virüsün sonuçlarının da farkında değil

Geçen kış korona virüs tehlikesine karşı fiyatlandırmaların bir parça gerisinde kalan Shue, virüs cephesinde de daha fazla sorun olduğunu belirtiyor.

“Ekonomik darbenin ikinci çeyrekte %40 daralma gibi oldukça dramatik rakamlar görmeyi bekliyoruz” ifadelerini kullanan Shue, “Görünüşe göre piyasa V biçiminde güçlü bir geri dönüşü fiyatlandırıyor ve biz böyle bir şeyin mümkün olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

S&P 500, Dow ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq iki ay üst üste kazanç elde ediyor. İkinci çeyreğin bitmesine bir ay kala, piyasalar 1998'den bu yana en iyi çeyreğini geçiriyor.

Shue'ye göre, piyasanın güçlü performansı yatırımcıların riskleri tehlikeli bir şekilde küçümsediklerini gösteriyor. Baş Stratejist “Piyasalar şu anda neredeyse mükemmelliği fiyatlandırıyor. Birçok şey doğru gitmek zorunda” ifadelerine yer verdi.

Shue, virüsün piyasa için en büyük genel risk olmaya devam ettiği konusunda uyarıyor. Bu risk kazançları silip süpürebilme riskini taşısa da Shue uzun vadeli yatırımcıları en az 12 ay boyunca borsada kalma konusunda teşvik ediyor.

Shue borsalardaki duruma ilişkin “Bu durum hisse senetlerinde aşırı negatif alım yapılması gerektiği anlamına gelmez. Fakat borsaların düz bir biçimde çıkmayacağını değerlendirerek buna göre çeşitlendirilme yapılması anlamına gelir” dedi.

Baş Stratejist daha kısa vadede piyasa riskleri nedeniyle kazanımların biraz daha bulanık olacağını belirtiyor.

Shue, “Piyasalarda şu an beni heyecanlandırması için bir miktar daha aşağı yönlü fiyatlandırma yapması gerekiyor” dedi.

 

Protestoların borsalara etkisi şimdilik sınırlı

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Euro Bölgesi yükselişe mi geçiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rıza01 Haziran 2020 19:15

    normal çünkü borsada baronlar var.Milyon milyar dolar sahipleri.Halk yok.Onun için baronlar sokağa bakmaz.FED den gelen paralarla kadeh tokuşturuyorlar.ABD de herkesin borsada hissesivar söylemi şehir efsanesi.Yok.FED in verdiği paralar daha halka ulaşmadı.Para baronlarda.

  • Can01 Haziran 2020 14:16

    Bu kadar yükselmesi bence de enterasan, hiçbir şey yok gibi kriz öncesine çıkan borsada bist 30 hisseleri aşağıda gibi, bist30 gitmiyor ise eğer ben bu işten endişelenirim. Çünkü ana güç itici hisseler yeterli performans vermiyorsa göstermelik hareketler olma ihtimali ni artırıyor gibi sanki.