E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar 3 Eylül’den bu yana en yüksek seviyesinde---

Borsalar 3 Eylül’den bu yana en yüksek seviyesinde

Borsalar 3 Eylül’den bu yana en yüksek seviyesinde
09 Ekim 2020 - 11:14 borsagundem.com

Ekonomik teşvik paketinin karşısında engeller var, haftalık işsizlik başvuruları ekonomistlerin tahminlerini aştı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe günü yükseliş gösterdi ve Eylül’ün ilk günlerinden bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı. Yatırımcılar ABD Meclisi’nin ekonomik teşvik paketi üzerinde mutabakata varacağı konusunda dikkatli bir iyimserlik içerisinde. Ancak Kasım seçimlerinden önce bir anlaşmaya varılacağına dair çok az işaret var.

Natixis Investment Managers’ın Küresel Piyasalar Stratejisti Esty Dwek,

“bu noktada her şey teşvik paketiyle ilgili: Piyasaların bir teşvik paketi çıkacağına dair iyimserlik üzerine hareket ettiğini görüyoruz”

 dedi. Açıklamasının devamında, “asıl mesele cumhuriyetçilerin ne kadarını kabul edeceği” ifadesini kullandı.

S&P 500 27,38 puan ya da %0,8 artarak 3,446’ya yükseldi ve böylelikle endeks, 3 Eylül tarihinden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Dow Jones Industrial Average, 122,05 puan artarak 2,842 seviyesine yükseldi. Teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq Composite ise %0,5 yükseliş göstererek 1,142 seviyesine ilerledi.

ABD Başkanı Trump Perşembe günü Fox’a yaptığı açıklamada ve bu haftanın ilk günlerinde paylaştığı tweet’te küçük şirketlere, hava yolu şirketlerine ve hane halklarına yönelik bireysel harcama paketlerini desteklediğine dair umut veren açıklamalarda bulundu. Tartışmalar devam ediyor ancak cumhuriyetçiler ve demokratlar önemli detaylar üzerinde anlaşmazlık içinde.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin Çarşamba günü hava yolu şirketlerine özel bağımsız bir teşvik paketine dair kısa yorumlarda bulundu. Bunun sonucunda hava yolu şirketlerinin hisseleri yükseldi. Perşembe günü, Pelosi daha geniş bir korona virüs yardımı olmaksızın, böyle bir paketi desteklemeyeceğinin sinyallerini verdi.

Geçtiğimiz hafta işsizlik sigortası başvuruları 840,000’e yükselerek, ekonomistlerin tahminlerinden bir miktar daha yüksek gerçekleşti. Bu da istihdam piyasasında yavaş bir iyileşmeye işaret etti. Mart ayındaki 7 milyonluk zirveden sonra düşüş göstermiş olsa da bu rakamlar hala tarihte görülen en yüksek rakamlar.

Commerzbank’ın Ekonomisti Peter Dixon, “bu rakamlar hala çok yüksek. Geçtiğimiz birkaç ayda stabilize oldu ancak düşüş göstermiyor” dedi. Bu durum yüksek ihtimalle ABD Meclisi’nin üzerinde, yeni bir korona virüs teşvik paketi üzerinde mutabakata varılması için baskı yaratacak.

Aynı zamanda, piyasaların devam eden yükselişi bazı yatırımcıları endişelendirdi. Bu endişenin nedeni, spekülatif satın alımların hisseleri pahalı seviyelere getirmesi ve ekonomi gelişme göstermeye devam etse bile hisselerdeki durumun tersine dönme tehlikesi bulunması. Smead Capital Management’ın Portföy Yöneticisi Cole Smead, 

“şimdilerde zamanımızın yarısını insanlara durumların ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmakla geçiriyoruz”

 dedi.

Perşembe günü gerçekleşen yükselişin başını enerji şirketleri çekti. S&P 500’deki enerji sektörü %3,8 yükseliş gösterdi. Petrol fiyatları, ABD ekonomisindeki büyüme ihtimaliyle arttı.

Regeneron Pharmaceuticals (REGN) hisseleri, Trump’ın şirketin geliştirdiği deneysel bir korona virüs tedavisinin, sağlığına kavuşmasının nedeni olduğunu söylemesinin ardından %1,4 artarak 599,88 dolar seviyesine yükseldi. Şirket sözcüsünün Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Regeneron’un deneysel tedavi yönteminin acil durumlarda kullanım yetkisini alabilmek için FDA’ya başvurduğunu söyledi.

Eaton Vance hisseleri, Morgan Stanley’in fon yönetimi şirketini 7 milyar dolara satın almak üzere olduğunu açıklamasının ardından %48 yükseliş gösterdi.

En büyük ABD şirketlerinin hisselerinde devasa bir yükselişin ardından, bazı yatırımcılar daha küçük şirketlerin de iyi performans göstermeye hazır olduğunu söyledi. Küçük kap Russell 2000 Index, bu ay %8 yükselerek, S&P 500’ün yükselişini üçe katladı. Çekici değerlemeler ve yüksek enflasyon beklentisiyle daha fazla yükseliş görülebilir.

Leuthold Group’un Yatırım Danışmanı Doug Ramsey, “genelde küçük ve orta kaplar iyi performans göstermeye başladıklarında, bu çok yıllık bir döngü olur” dedi.

Wall Street'in en büyük sorunu seçimler değil teşvik paketi çıkmazı

 

İstihdam verileri Wall Street’e moral verecek

 

Wall Street’te momentum ticareti kazandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)