E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar 2021’de rekor kıracak---

Borsalar 2021’de rekor kıracak

Borsalar 2021’de rekor kıracak
12 Mayıs 2020 - 12:08 borsagundem.com

Ekonomide korona virüsün etkileri sürmeye devam ederken küresel borsalarda geri dönüşe dair inanç halen taze. Uzmanlar piyasaların rekor seviyelere tekrar çıkabileceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs dünya ekonomilerinde büyük yaralar açsa da küresel piyasalar bir sonraki sene yaşanması muhtemel ekonomik toparlanmayı fiyatlandırmaya devam ediyor. Piyasa analistleri endekslerin gelecek sene rekor seviyelere ulaşabileceğini öngörüyor.

Piyasa araştırması firması CFRA’nın Baş Stratejisti Sam Stovall CNBC’ye verdiği röportajda hisse senetlerinin önümüzdeki 12 ay içinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine geri döneceğini öngördü. “1929’dan bu yana diğer ayı piyasaları ortalama 13 ay sürüyor ve %50 yükseliş gözleniyor” diyen Stovall, kayıpların telafi edilerek tarihi seviyelere tekrar çıkmak için çok büyük bir şans olduğunu belirtti.

S&P 500 endeksi 19 Şubat tarihinde 3.393 puanlık kapanışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Stovall’ın S&P 500 için koyduğu 12 aylık hedefse 3.435 puan. Endeksin bu puana ulaşması için %17 civarında bir yükseliş kaydetmesi gerekiyor.

İkinci dalga ilki kadar sert olmaz

Tüm bu olumlu öngörüye rağmen Baş Stratejist korona virüsün oluşturabileceği ikinci bir ölümcül dalganın risklerini de göz ardı etmiyor. Bununla beraber Stovall ikinci bir dalgada ekonominin daha sınırlı seviyelerde bir düşüş göstereceğini zira teşvik paketlerinin halihazırda ekonomik sistemde olduğunu belirtiyor.

Stovall'a göre, 2020'deki düşüşle Büyük Buhran arasındaki en büyük fark, hükümetin darbeyi hafifletmek için uygulamaya koyduğu kapsamlı politikalar. Baş Stratejist 1929 yılıyla bugünün karşılaştırılması durumunda bugün ekonomiyi destekleyen çok fazla unsurun olduğunu belirtiyor. Stoval 1929 yılında ABD Merkez Bankası’nın kriz karşısındaki destek verici tutumunun olmadığını ve ABD Hükümeti’nin bütçeyi dengelemek için dizginleri eline aldığını hatırlatıyor ve bugünse bu durumun tam aksinin yaşandığını belirtiyor.

Stovall 2 Mart tarihinde verdiği röportajda virüsün kısa süreli bir düzeltmeye sebep olduğunu ve borsaların üçüncü çeyrekte rekor seviyeleri göreceğini belirtmişti. Baş Stratejist beklentilerini bir yıl geciktirse de tüm zamanların en yüksek seviyelerine geri dönüleceğine dair mesajı değişmedi:

“Wall Street önümüzdeki 2 ila 3 ay içerisinde neler olacağından çok 6 ila 9 ay sonrasında neler olabileceğini öngörmeye odaklanıyor.”

 

Wall Street V şeklinde değil anormal yükseliyor

 

Fed faizleri eksiye indirmeyi düşünmüyor

 

Borsa İstanbul yurt dışını izliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)