E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsadan yatay açılış---

Borsadan yatay açılış

Borsadan yatay açılış
04 Ekim 2013 - 09:20 borsagundem.com

ABD'de Boehner'den gelen ılımlı açıklamanın arından Borsa İstanbul 100 endeksinin güne dengeli bir başlangıç yapması bekleniyor

ABD’de bütçe sorununun çözümüne yönelik henüz somut bir ilerleme kaydedilmemiş olsa da, Boehner’dan gelen ılımlı sayılabilecek açıklama, kurların yatayda seyretmesi nedenleriyle BIST-100 endeksinin bugüne dengeli başlamasını bekliyoruz. ABD’de bütçe anlaşmazlığının 3.günde de devam etmesi ve Obama’nın konuya ilişkin sert açıklamaları, dün gelişmiş ülke borsalarında değer kayıplarının sürmesine sebep oldu. Brezilya’nın not görünümünün düşürülmesi ve bütçe anlaşmazlığını dikkate almayan BİST-100 endeksi ise, esas olarak ABD’deki uzlaşmazlığın varlık alım programının sürdürülmek zorunda kalınacağı beklentisi yaratmasıyla günü %1,5 oranında değer artışıyla tamamladı. ABD’de Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında çekişmeye karşılık dün Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'in ABD'nin temerrüde düşmesine izin vermeyeceğini söylemesi, Obama’nın konunun partiler düzeyinde olmadığını ifade ederek ABD’nin geleceği, Çay Partisi ve seçmenler üzerinden yüklenmesi, Cumhuriyetçilerin elini gittikçe zayıflatacaktır düşüncesindeyiz. Bu kapsamda, Cumhuriyetçilerin birkaç gün daha direndikten sonra geri adım atmak zorunda kalmasını bekliyoruz. Zaten Obama’nın yurtdışı ziyaretlerini iptal ederek odağını bütçe sorununu çözmeye kaydırması da bu açıdan değerlendirilebilir. Bütçedeki anlaşmazlığın uzamasını mevcut Fed politikalarının devam edeceği şeklinde fiyatlandıran yatırımcılar, muhtemel çözüm sonrasında borç tavanı sorununa yönelmesini öngörüyoruz. 17 Ekim’e kadar çözülmesi gereken borç tavanı probleminde ne kadar erken uzlaşıya varılırsa, bu durum gelişmiş ülke borsaları açısından o kadar iyi olacaktır ama aynı paralelliği her şeyi varlık alımlarının sürdürülmesine bağlamış gelişmekte olan ülke piyasaları için birebir kurmak doğru olmayacaktır. Bu nedenle, problemlerin çözümü BİST için istenen etkiyi yaratmayabilir.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)