E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsadan kaçmayanlar yüzde 75 kazandı---

Borsadan kaçmayanlar yüzde 75 kazandı

Borsadan kaçmayanlar yüzde 75 kazandı
29 Mart 2021 - 17:41 borsagundem.com

Geçtiğimiz yıl korona virüs krizi sırasında hisselerini tutan yatırımcılar S&P 500’ün 1936 yılından bu yana yakaladığı en büyük yükselişinden faydalandılar


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçen Mart ayı beklentilerin tersi yönünde hareket eden yatırımcılar arasında olmak için iyi bir zamandı. Korona virüs salgını Batı’ya doğru savruldukça ve hisse senedi ve tahvil piyasaları baş döndürdükçe, sinirleri sağlam olanlar ve daha sonra satmadan ABD hisse senetlerine satın alanlar şimdilerde tarihi kazançlar üzerinde oturuyorlar.

Financial Times’ın haberine göre ABD’nin halka açık en büyük şirketlerini içeriğinde bulunduran hisse senetleri endeksi S&P 500, geçen yıl 23 Mart ile 2021'in aynı tarihi arasında yüzde 74,9 yükseldi. Deutsche Bank stratejistlerine göre bu performans, endeksin 1936'dan bu yana herhangi bir 12 aylık dönemdeki en güçlü yükselişi oldu.

Borsagundem.com’un takip ettiği verilere göre ABD borsaları, ABD Merkez Bankası’nın (FED) tarihinde ilk kez sınırsız miktarda ABD Hazinesi tahvili satın alma ve şirketlerin tahvillerini satın alma sözü vermesiyle birlikte yükselişe geçti. Yükseliş finansal piyasalardaki kargaşayı yatıştırmak amacıyla FED’in harekete geçtiği 23 Mart'taki toplantısıyla başladı.

O tarihten bu yana S&P’deki yükseliş, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık mali teşvik programı, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in bu yıl ve gelecek yıl için ekonomik toparlanma ve beklenen güçlü ekonomik büyüme konusunda dev hamleler yapma sözüyle yatıştırıldı.

S&P Dow Jones Endeksleri Kıdemli Endeks Analisti Howard Silverblatt tarafından toplanan verilere göre, S&P'de listelenen şirketlerin hisse başına ortalama kazanç seviyelerinin, geçen yılki 122,37 dolarlık ortalamadan, 2021 yılında yaklaşık yüzde 40 getiriyle 172,44 dolara yükseleceği tahmin ediliyor.

Silverblatt'ın verilerine göre Apple ve Microsoft da dahil olmak üzere büyük teknolojileri şirketlerinin hisselerindeki ralli, S&P 500’deki 12 aylık güçlü kazançların büyük çoğunluğunu oluşturdu. Ancak ABD ekonomisi toparlandıkça ve enflasyona göre ayarlanan faiz oranları yükselmeye devam ettikçe bu tip büyüme odaklı şirketlerindeki yüksek kazanç getirilerinde de aşınma meydana geliyor. Bu durum yüksek fiyat kazanç getirili hisselerinin ralliye devam edip edemeyeceğine ilişkin soru işaretleri yaratıyor.

Ancak İngiltere merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Columbia Threadneedle'ın Çoklu Varlıklar Portföy Yöneticisi Maya Bhandari, reel enflasyondaki artışın teknoloji hisse senetlerinin değerlemelerine şimdiden "işlendiğini" savunuyor. Yatırım araştırmaları şirketi FactSet verilerine göre, gelecek yıl için beklenen kârlara dayanarak, S&P'nin bilgi teknolojileri alt birimindeki hisse başına tahmini getirileri 25 katı seviyesinde işlem görerek, son 20 yılda ortalama 19 kata ulaştı.

Bu arada Bhandari, bilgi teknolojileri şirketlerinin 2020-2022 yılları arasında yüzde 45 olan tahmini bilanço büyümesinin önümüzdeki aylarda teknoloji hisselerini desteklemesi gerektiğini gösterdiğini belirtiyor.

Bhandari, "Bilanço artışları, kazançlarda bir miktar azalma olsa bile, olumlu bir toplam getiriyi öngörmek için yeterince güçlü görünüyor" ifadelerine yer verdi.

Büyük yatırımcılar halka arza girmeyecek

 

ABD borsaları haftaya düşüşle başladı

 

Fırsat bitti mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doğrucu Davut30 Mart 2021 11:47

    Kazanmış mış!! Hem de yüzde 75 !! Hadi oradan! Sizin YALANLARINIZA...

  • Recep29 Mart 2021 23:33

    Nerde %75 kazandık. Telaffuz hatanız var sanırım.Bizim hissemiz en çok kaybettiren kağıt. Yıllardır zarar yazıyoruz. Bizde kazanan yok. Maliyetine gelende çıkar gider. Kazanan kim olur bilmem.

  • Recep30 Mart 2021 09:46

    Bu davayı koz olarak kullanan baskı yapan yönetimin kendisidir. Hayal görüyorlar. Ne kadarlık usulsüz işlemden bahsediliyor. İşte o işleme göre bedelini ödeyeceğiz. Ama hisseyi mahfettiniz. İnsana yaşam hakkı vermiyorsunuz.Kitlediniz.Moraliniz yerinde, davayı ne uzatıyorsunuz? Kendileri her ay maaş+huzur hakkı aldıkları için geçim derdi yok. Bu ülke hepimizin. Size dokunan birsey olmaya bilir ama hissedarlara ve ülkeye ciddi zarar veriliyor. Bir kisi yok mu bunların içinde yeter artık diyecek!

  • mehmet29 Mart 2021 19:51

    yağmurlu havada biz tek mi çöle düştük. 100.000 tl de 5000 zarardayım. 2020 ocak ayından beri. tüpraş ve tekfenbaş sorumlusu. 1.5 yıl önceki fiyatlarının yüzde 60 altında.

  • Hayrettin Özkök29 Mart 2021 19:01

    Elalemin yorumu ne kadar tatlı değilmi., Kendin araştırma.?

  • HSN Akbük 29 Mart 2021 18:46

    03/ 03 martta 68.000 bin TL vardı bu gün 128. 750 TL var teşekkürler 🌹🌹🌹Beşiktaş yola devam ❤️❤️

  • VS29 Mart 2021 18:44

    Yüzde 75 te getirimi Bizim çöp kağıtlar bile yüzde 1000 getirdi