E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsadan haftalık kapanış rekoru---

Borsadan haftalık kapanış rekoru

Borsadan haftalık kapanış rekoru
18 Kasım 2022 - 10:03 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,43 kazançla 4.526,73 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi.


BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 19,50 puan artarken, toplam işlem hacmi 81,4 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 4,39, holding endeksi yüzde 2,94 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok gerileyen ise yüzde 4,22 ile kimya, petrol, plastik oldu.

Analistler, artan resesyon ve enflasyon endişeleriyle küresel pay piyasalarının dalgalı seyrettiğini belirterek, piyasalar kapandıktan sonra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesinin yayımlanmasının beklendiğini ifade etti.

Haftaya ABD ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ile ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantı tutanaklarının yatırımcıların odağında olduğunu söyleyen analistler, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımlayacağı finansal istikrar raporunun takip edileceğini ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye değerlendirmesinin beklendiğini aktardı.

Haftaya veri gündeminde yurt içinde tüketici güven endeksi, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Almanya'da büyüme, Avro Bölgesinde tüketici güven endeksi, ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin öne çıkacağını kaydeden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.450 ve 4.400 seviyelerinin destek, 4.550 ve 4.600 puanın direnç olarak öne çıktığını bildirdi.

GÜN İÇİNDE BİST

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 41,64 puan ve yüzde 0,92 değer kaybederek 4.465,59 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,89, holding endeksi yüzde 0,5 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1 ile sigorta, en çok kaybettiren yüzde 4,93 ile kimya, petrol, plastik oldu.

BIST 100 endeksi dün günü yüzde 3,45 düşüşle 4.507,24 puandan tamamladı.

Borsa günün ilk yarısında 0,67 artışla 4.537,65 puana yükseldi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,67 artışla 4.537,65 puana yükseldi.

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 30,42 puan değer kazanarak 4.537,65'e çıktı. Toplam işlem hacmi 39,7 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 5,01, holding endeksi yüzde 2,68 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık, en çok gerileyen ise yüzde 3,74 ile kimya, petrol, plastik oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • XY19 Kasım 2022 01:43

    Gençler mevcut devlet başkanımız büyük bir ihtimalle 5.5 sene daha Türkiye’yi yönetecek.Planlamalarınızı ona göre yapın.Yanılma ihtimalim olabilir fakat 63 yıllık deneyimim bunu gösteriyor.Düzgün insanlara selamlar.

  • XY19 Kasım 2022 01:36

    Her şeye bela okuyan Asena nerdesin? İhlaslar hareketlendi.YTD.

  • ☠️18 Kasım 2022 18:38

    Bu sadece düşüşün tepkisiydi,eğer malum hisseler taban olmasaydı daha yukarıda kapatırdık bu seviye mıhtemelen 4580 civarında olurdu ki orası 5 günlük HO,pazartesi görünen o ki malum hisseler yine taban olacak durum onu gösteriyor,HO seviyesine kadar sabah yükseliş sonra düzeltme devam veya sabah açar açmaz düzeltme devam eder,yaklasık 4380-4400 civarına kadar hepsi bu sonra devam.

  • Mucise Reis : )18 Kasım 2022 10:38

    Bazı yerlerde soyal medya forumlarda. kredi çek maliyet yap vb önerile roluyor. Arkadaşlar problem ve çıkmazda iseniz  profesyonel destek alın. internet siteleri var. onlar danışın. siz ilk kez terste kalıp sorun yaşıyor v eçıkış yolu arıyor olabilirsiniz. ama bu olayları defalarca yaşayan uzmanlar var zaten. ilk siz değilsiniz. O bakımdan önce sağlığınız, sonra çıkış yolu aramalarınız profesyonelce uzmanlara danışarak olsun. öyle danışma parası felşan filan yok. aracı kurumlarda öneriler, stratejıler, rota çizmeler vb destek alabilir, fikir danışabilir, elinizdeki hisselerin durumunu soraiblir, beklentilerini öğrenebilirsiniz. Bunu unutmayın. her iniş çıkışla sonlanır... her çıkışta inişle... yanlış adımlardan uzak durun. defansif rota çizin. herkesın durumu farklıdır kimse kimse ile bir dğeildir.

  • Mucise Reis ;)18 Kasım 2022 10:24

    Maliyetlenmek için gayet güzel bence. uçaklar ikiz kulelere çarpmadı... roketler düşmedi.. savaşlar çıkmaı.. ekonomi çökmedi :D panıkli kaçışan korkanlar ve kar satışlarımızı arada yaptık... malıyetlenme için uygun durum güzel kağıtlar var... firma 3 gun önce ne ise bugunde o :D değerler aldatmasın. firmalar batmasın ekonomı çökmesın ben alır beklerım... Allah  herkesin gonlune göre versin... Maliyetlenmeler sepetler için parti parti adım atılabilir düşüncesindeyim.  bilmeyende sağlan kağıtlara baksın. kalıteli köklü kuruluşlara. risk algınıza göre olta atın yanı. aracı kuruma danışsın terste kalan aç telefon onlar rota çizer, panılı adım atma, ekonomını hesaplat ve adımlarını aracı kurum ile çöz. işin uzmanları bugunler için var, psikolojı ruh sağlıgı önemli. biz yüzde 99 zarar olsak hahaha hohoho güler eğlenır geçeriz :D alışkınız.