E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsadaki yükselişler tepki mahiyetinde---

Borsadaki yükselişler tepki mahiyetinde

Borsadaki yükselişler tepki mahiyetinde
20 Haziran 2022 - 09:33 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Geçen hafta Fed’den gelen son yılların en sert faiz artış hamlesi ve genel olarak merkez bankalarına dair artan agresif sıkılaşma beklentileri ilerleyen süreçte küresel ekonomilere dair resesyon endişelerini önemli ölçüde artırıyor. Gündemdeki sıkılaşma ve resesyon kaynaklı endişelerin küresel risk iştahı ve riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturduğu görülüyor. Küresel çapta tahvil faizlerinde hız kazanan yükseliş eğilimi ile sıraladığımız ana risk başlıkları fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik Veriler

16:00 ECB Başkanı Lagarde’ın konuşması

BIST-100 Güne Başlangıç

Ana risk başlıklarına bağlı olarak geçen hafta sert satışların yaşandığı küresel hisse piyasalarında cuma günü dalgalı bir seyir etkili oldu. BIST-100 Endeksi yurt dışına kıyasla pozitif ayrışarak cuma gününü %1,93 oranında yükselişle 2.533,33 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bugün ABD borsaları tatil nedeniyle işlem görmeyecek. ABD vadelilerinde ise bu sabah yataya yakın dalgalı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında Çin borsaları dışında satıcılı bir fiyatlama hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,30 – 17,32 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 17,35’li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Cuma günü yurt dışına kıyasla pozitif ayrışan BIST-100 Endeksi’nde toparlanmanın devam etmesi halinde 2.544 ve 2.562 seviyeleri izleyeceğimiz ilk direnç noktalarıdır. 2.562 seviyesi aşılmadan yaşanabilecek yükselişlerin tepki mahiyetinde kalabileceğini ve bu seviye geçilmeden yükselişlere karşı temkinli yaklaşılması gerektiği görüşümüzü koruyoruz. 2.562 üzerinde tutunma sağlanabilirse alımların güç kazanabileceği endekste 2.600 ve devamında tarihi zirvenin bulunduğu 2.684 seviyesine doğru bir fiyatlama yaşanabilir. Teknik indikatörlerde zayıflamanın görüldüğü endekste 22 günlük ortalama (2.509) ve 2.480 seviyelerini önemli destek noktaları olarak takip edeceğiz. 2.480 seviyesi altındaki kapanışlarda teknik görünümdeki zayıflamanın derinleştiği ve satışların hız kazandığı görülebilir.

Resesyon fiyatlanmasına geçilmeye başlandı

 

Sözlü yönlendirme haftası: Gözler MB'lere çevrildi

 

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)