E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsadaki ralli 8. güne taşındı---

Borsadaki ralli 8. güne taşındı

Borsadaki ralli 8. güne taşındı
15 Ocak 2019 - 09:28 borsagundem.com

Borsa İstanbul'u dün bankacılık hisselerindeki alımlar ayakta tuttu

''Dünkü yazımızda belirttiğimiz üzere BIST 100 Endeksi son 6 günde % 5.0 yükselmiş ve yurtdışında yıla hızlı giriş yapan Gelişmiş ve Gelişmekte olan ülkelerin piyasalar kervanına geç de olsa katılmıştı.
Ancak yükselişin devamı için daha para girişi lazımdı. Çünkü sadece iki kurum piyasayı ayakta tutuyordu. Dün işte o beklenen para girişi geldi. İki oyuncuya başka yabancı kurumlardan destek geldi. Özellikle Garanti Bankasında ve diğer bankalardaki alımlarla gün içinde nefis bir yükselen trend yaptılar. Banka Endeksi % 1.80 yükselirken Sanayi endeksi % 0.31 düştü. Üstelik bu hareketi, yurtdışında piyasalar negatifken yaptılar.

Çünkü güne başlarken Trump'ın, Türkiye'nin kürtlere iyi davranmasını öneren kaba tehditli açıklamasına karşın Türkiye, nezaketle işbirliğine vurgu yaparak karşılık verdi. Dışişleri Bakanı
"ABD ile aramızda Suriye, Konsolosluk ve PKK üzerine üç tane yüksek düzeyli çalışma grubu devam ediyor" dedi. Açıklamaların etkisiyle saat 10.00'da 5.54 olan USD kuru 7 saat sonra 5.48e inerken, saat 10.00'da 90,400 seviyesinde güne başlayan BIST100 Endeksi 7 saatte 92,053 e yükseldi.
Akşam da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Trump, Türkiye’nin kürtlere dokunmaması için 32 km lik Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge önerdi. Görüşmede ikili ekonomik ilişkilerin ileri seviyelere yükseltilmesi hususunda görüş birliğine varıldı ki dün sabah “mahvederiz” diye twit atan Trump, tam 24 saat sonra “Türkiye ile ekonomik ilişkilerde büyük potansiyel var” diye twit attı. Açıklama ile TL daha da değer kazanarak dolar karşısında 5.45’e indi.

Böylece borsadaki ralli bugün 8. güne taşındı ki uzun zamandır böyle güzel bir ralli görmemiştik. İşte böyle ralliler, borsaya küs olan yatırımcıları borsaya çeker. Bakalım önümüzdeki ay MKK verileri açıklandığında bunu göreceğiz.

Borsada dünkü görüşümüzü aynen koruyoruz: 90,500 üzerinde kaldıkça yükselen trende devam edilir. Henüz satmak için de bir neden yok. Zaten bu sabah da Asya piyasalarında sağlam yükseliş var.

STRATEJI

7 günde % 5.5 yükselen BIST 100 Endeksinde trendin korunması için 90,500 bin üzerinde kalması gerekiyor.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 700 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.6 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor. "

ALNUS YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)