E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsadaki manipülasyon için savcılar devrede---

Borsadaki manipülasyon için savcılar devrede

Borsadaki manipülasyon için savcılar devrede
12 Şubat 2021 - 08:08 borsagundem.com

Hadge fonlar ve küçük yatırımcı ordusu arasında yaşanan gerilim sonrası 17 dolardan 400 dolara kadar yükselen GameStop hisseleri piyasaların yeni gündemi oldu.

ABD Adalet Bakanlığı, GameStop hisselerindeki hareketler için manipülasyon soruşturması açtı. WSJ'nin haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı ve San Fransisco Savcılığı, GameStop hisselerinde son dönemde yaşanan hareketlerde olası piyasa manipülasyonunun etkisi olup olmadığını belirlemek için soruşturma açtılar.

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, savcılar aracı kurumlar ve sosyal medya şirketlerinden bilgi talebinde bulundular. WSJ'nin aktardığına göre savcılar, aralarında Robinhood Markets'ın da olduğu bir grup aracı kurumu ifade vermeye çağırdılar.

Reddit’in alt forumu WallStreetBets üzerinden organize olan yatırımcılar GameStop’ın ardından Tilray hisselerini yükselterek açığa satış yapan fon şirketlerine baskı uygulamaya çalışıyorlar.

GameStop yükselişinin sonu iyi bitmeyecek

 

Yellen regülatörlerle GameStop'u görüşecek

 

GameStop ekibi gümüşe yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir garip yatırımcı 12 Şubat 2021 13:16

    Bizde de adalet sistemi işlev görse de manipülasyon yapanların yakasına yapışsa kendisinin ve yakınlarının mal varlıklarıni dondursa ne güzel olur borsamız işte o znm borsa yatırım yeri olur

  • hasan tosun12 Şubat 2021 12:44

    bizim savcılar ve bist nerede ;seyirde

  • HSN akbük12 Şubat 2021 09:56

    Bizim borsamızdada Ky gruplar kurmak lazım yoksa spek aracıkurumlar veya tahtacı balinalar bizi dipsiz kuyuya atıyor aylarca hissede zararına ky satana kadar bekletiyorlar insanın içini parçalıyorlar yavaş yavaş ky için borsa sadece bir umuttur Yolu yokuştur yükü ağırdır ondada kazanmak çokzordur

  • Okie Dokie12 Şubat 2021 08:58

    Başlığı okuyunca bir an türkiye sandınız di mi? Hayır, ABD'de savcılar manipülasyon yapanların peşine düşmüş. İşte bu yüzden küresel sermaye Türkiye yerine ABD'ye akıyor.