E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada zirve coşkusu genele yayılmadı---

Borsada zirve coşkusu genele yayılmadı

Borsada zirve coşkusu genele yayılmadı
11 Aralık 2020 - 09:28 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Bugün sona erecek olan AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye'ye yönelik geniş yaptırımlar gündeme gelmedi. AB liderleri bütçe ve kurtarma paketi konusunda uzlaşma sağladı. Bununla birlikte ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırımları getirmeyi planladığı kaynaklara dayandırılan bir haberde yer alırken, gelişmeler yakından izlenecektir. FDA, ABD'de Pfizer-Biontech aşısına onay verirken, aşı gelişmeleri ve salgın kaynaklı endişeler önemini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

10:00 Türkiye - Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
16:30 ABD - ÜFE/Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Vaka sayılarında devam eden yükseliş nedeniyle aralık ayı içerisinde küresel hisse piyasalarında alım iştahının güç kaybettiği görülüyor. ABD'de TÜFE beklentilerin üzerinde gelirken, işsizlik başvurularındaki artış dikkat çekti. Hisse piyasaları dün genel olarak dalgalı bir seyir izledi. BIST-100 Endeksi günü %0,23'lük yükselişle 1.353,36 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,86 - 7,87 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah
08:40 itibariyle 7,90'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi'nde dün hem gün içi hem de kapanış bazlı yeni zirveler görülse de daha önce de bahsettiğimiz gibi göstergeler bu yükselişe eşlik etmiyor. Diğer taraftan zirve yenileme coşkusun da genele yayılan bir hareket ve iştah getirdiğini söylemek de zor. Bu nedenle özellikle bir süredir bahsettiğimiz mart ayından beri devam eden yükseliş kanalının üst bandının bulunduğu 1.380 civarı kalıcı olarak geçilmeden bu bölgeye yakın yerlerden orta vadeli yeni maliyetler oluşturmanın riskli olduğu görüşümüzü koruyoruz. Aşağıda ise ilk güçlü destek bölgesi 1.320-1.315 aralığında bulunuyor. Bu bölgenin altına sarkılması orta vade için en güçlü destek bölgesi olarak izlediğimiz 1.290 civarını gündeme getirebilir.

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Günün önemli şirket haberleri 11/12/2020

Doğtaş ve Gersan Elektrik sorusu

Küresel piyasalar yön arayışında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Durum11 Aralık 2020 14:15

    %20 marji geri gelmedikce bilin ki hersey sahte, kendilerine guvenleri yok demektir. 2+2=4 durum bu maalesef bana gore