E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da zayıf seyrin devamı bekleniyor---

Borsa'da zayıf seyrin devamı bekleniyor

Borsa'da zayıf seyrin devamı bekleniyor
25 Kasım 2016 - 09:12 borsagundem.com

Alan Yatırım; TCMB’nin faiz artırım kararına karşın AB ve Suriye kaynaklı artan belirsizlik eşliğinde genel zayıf seyrin devamını beklemekte

DÜN NE OLDU? 

TCMB’NİN FAİZ ARTIŞINA KARŞIN AB ve SURİYE KAYNAKLI NEGATİF HABERLERLE BIST 100 ENDEKSİ %1,1 GERİLEDİ…

TCMB dünkü faiz toplantısında piyasa beklentilerinden daha fazla önlem karşısın AB Parlamentosu’nda Türkiye ile üyelik müzakerelenin dondurulması kararı ve Suriye’de Türk askeri birliğine saldırı haberlerinin ardından BIST 100 Endeksi negatif etkilenerek günü %1,1 düşüşle 74,193 seviyesinden tamamladı. TL’de değer kaybının devam etmesi eşliğinde BIST Bankacılık Endeksi %2,0 düşüş ile BIST Sanayi Endeksinin %0,5’lik düşüşüne karşı daha fazla negatif etkilendi. 

TCMB dün politika faizini 50 baz puan artışla %8,00’a, faiz koridoru üst bandını 25 baz puan artışla %8,50’ye yükseltirken, döviz mevduatlarda zorunlu karşılıklarda 50 baz puan indirimle piyasa 1,5 milyar US$ likidite sağlamıştı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

GENEL ZAYIF SEYRİN DEVAMI… 

BIST 100 Endeksinde olumlu karşılanan TCMB’nin faiz artırım kararına karşın AB ve Suriye kaynaklı artan belirsizlik eşliğinde genel zayıf seyrin devamını beklemekteyiz. Sabah itibariyle Asya piyasaları hafif yükselişte. Trump sonrası görülen en düşük seviye olan 74,000 bölgesinde tutunmaya çalışan BIST 100 Endeksinde bu seviyenin zayıf sentiment nedeniyle aşağı yönlü kırılması durumunda 70,000-72,500 bandı gündeme gelebilir. 

ŞİRKET HABERLERİ 

Yabancıların hisse ve tahvilde satışta…TCMB'nin açıkladığı haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre 18 Kasım ile biten haftada yurt dışında yerleşik kişiler hisse senedinde net 201 milyon USD satış ve tahvilde (DİBS) 371 milyon USD satış ile 42 milyon USD  özel sektör tahvil ve bonosu (ÖST) sattı.  

CEMTS…Nötr…Şirketin genelde yan sanayi vasıtasıyla yurt içi ve yurt dışı otomotiv ve makina ana sanayilerine vasıflı çelik üretim ve satışı yapılan tesisinde mevcut tav fırınının modernizasyon yatırımı tamamlandığını ve devreye alındığını açıkladı. (KAP) 

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, TL’de değer kaybının sürmesine bağlı olarak günü %1,1 düşüşle 91,375 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta dünkü düşüşün ardından tepki yükselişleri görülebilirse de zayıf seyrin devamını beklemekteyiz. Seviye olarak ise dünkü 91,375 seviyesindeki kapanışın ardından 90,5-91,5 bandında hareket beklenebilir. 

USDTRY Kontratı 

Dün TCMB’nin faiz oranı kararları sonrası Türk Lirası’nda görülen iyimserlik kısa süreli oldu. Merkez’in kararının ardından Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinin tıkanmasına yol açan daha doğrusu sürece dair tartışmalar Türk Lirası’ndaki tansiyonu artırdı. Bu kapsamda USDTRY Aralık kontratı dünü %1,08 değer kazancı ile 3,4711 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,45 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,40-3,35 bandı destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

Hafta içerisinde güçlenen dolar paralelinde satış baskısın derinleştiği altında dün tepki alımları görülse de, gün sonunda tepki alımları yerini yatay seyre bıraktı. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı dünü %0,15 değer kazancı ile  1188 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Hafta içerisinde güçlenen dolar paralelinde bir süredir zayıf seyir izleyen EURUSD paritesinde dün tepki alımları görüldü. Ancak doların güçlü görünümünü korumasının etkisiyle EURUSD paritesinde yükselişler sınırlı oldu. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı günü %0,23 değer kazancı ile  1,0579 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)