E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yurtdışı veri ve haber akışları ile hareketlilik artabilir---

Borsada yurtdışı veri ve haber akışları ile hareketlilik artabilir

Borsada yurtdışı veri ve haber akışları ile hareketlilik artabilir
10 Haziran 2021 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende oldukça dar bir bantta ilerleyen endekste bugün yurtdışı piyasalardaki veri ve haber akışları ile oynaklığın artabileceği aktarıldı.

Küresel ölçüde hisse senedi piyasalarındaki kararsız görünüm devam ederken bugün ibre hafif pozitif tarafa dönmüş durumda. Bugün 14:45 Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve ardından 15:30 ECB Başkanı Lagarde’ın konuşması ile 15:30’da açıklanacak olan ABD TÜFE verisi önemli olacaktır. Bu saatlerde volatilite artabilir. İçeride ise Bugün gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı ve sonrasında yapılacak açıklamalar takip edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

14:45 Euro B. – ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek

15:60 ABD – TÜFE & Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi dün 1.446 ile 1.453 puanları arasında dalgalanarak günü %0,11’lik kazançla 1.449 puandan tamamladı. Oldukça dar bir bantta hareket eden endekste bugün yurtdışı piyasalardaki veri ve haber akışları ile hareketlilik artabilir. Dünkü kararsız görünümün ardından bugün ABD endekslerinin vadelileri ve Asya piyasaları hafif artıda seyrediyor. Avrupa tarafında da hafif alıcılı bir açılış beklentisi hakim. Dün endeks kapanışında 8,59 civarında bulunan Dolar/TL kuru bu sabah 08:50 itibariyle bu seviyeye yakın seyrediyor. Bu görünüm altında endeksin güne yurtdışı piyasalarla uyumlu bir şekilde yataya yakın hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de dün de oldukça dar bir bant içinde kararsız bir tablo oluştu. İşlem hacmi de son günlerde olduğu gibi görece olarak düşük kaldı. Bu hafta için izlediğimiz ilk direnç olan 1.445 üzerine çıkan ve bu seviye üzerinde kapanışlar gerçekleştiren endekste, bu seviyenin üzerinde 1.462 izlediğimiz en önemli direnç olmaya devam ediyor. Bugün yurtdışındaki yoğun veri akışı sonrası endeks bu seviyenin üzerine çıkabilir ve bu seviye üzerinde kapanışlar gerçekleştirebilirse yukarı yönlü hareket yeni bir ivme kazanabilir. Bu durumda TCMB Merkez Bankası Başkan değişiminde oluşan boşluğun dolacağı 1.511 seviyesi gündeme gelebilir. Endekste 1.430 altı olacak bir kapanış ise görünümün negatife dönmesine neden olacaktır. Buranın altında 1.415 ve 1.390 takip edilecek destekler olacak.

Günün önemli şirket haberleri 10/06/2021

Yabancıların portföyündeki hisse senetleri

Dagi ve Yibitaş sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)