E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yükselişlere temkinli yaklaşılmalı---

Borsada yükselişlere temkinli yaklaşılmalı

Borsada yükselişlere temkinli yaklaşılmalı
21 Haziran 2022 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ECB Başkanı Lagarde dünkü açıklamasında temmuz ve eylül ayları için faiz artırımına işaret etmeye devam etti. Fed’in 75 baz puanlık faiz artışı sonrasında küresel çapta merkez bankalarına dair agresif
sıkılaşma beklentileri artış kaydederken, resesyon endişelerinin daha güçlü bir şekilde telaffuz edildiği görülüyor. Son dönemde kurumlardan resesyon uyarıları artış kaydederken, resesyon endişelerinin varlık fiyatlamaları üzerinde etkili olduğu görülüyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – Cari İşlemler Dengesi 

• 17:00 ABD – İkinci El Konut Satışları 

BIST-100 Güne Başlangıç

Son haftalarda sıkılaşma ve resesyon endişeleri risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, küresel hisse piyasalarında da sert satışların yaşandığı görüldü. Mevcut endişeler varlığını sürdürmesine karşın yeni haftada piyasalarda toparlanma çabası gözleniyor. BIST-100 Endeksi dün günü %0,23 oranında yükselişle 2.539,20 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, ABD vadelilerinde bu sabah alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında Çin borsaları dışında alıcılı bir fiyatlama hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,33 – 17,34 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 17,33’lü seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel hisse piyasalarında yeni haftada toparlanma eğilimi öne çıkarken, bu sabah da yurt dışında gözlenen pozitif görünümün etkisiyle BIST-100 Endeksi’nde yaşanabilecek yukarı yönlü hareketlerde 2.562 seviyesini yakından takip edeceğiz. Yükselişlerin güç kazanabilmesi açısından yakından izlediğimiz bu seviye üzerinde tutunma sağlanabilirse 2.600 ve devamında tarihi zirvenin bulunduğu 2.684 seviyesine doğru bir fiyatlama yaşanabilir. Ancak son dönemde volatilitenin yüksek seyrettiği endekste 2.562 seviyesi üzerinde bir tutunma sağlanamazsa yükselişlere temkinli yaklaşılması faydalı olacaktır. Endekste 2.525 ve 22 günlük üssel ortalama (2.515) kısa vadeli destek noktaları olup, devamında 2.480 ve 2.469 seviyeleri kritik olacaktır. Bu seviyeler altında çok daha sert satışlarla karşılaşabiliriz.

Piyasalar risklere rağmen yükselişe odaklanma çabasında

 

Sözlü yönlendirmeler piyasaları pozitif etkiledi

 

Piyasalarda temkinli iyimserlik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)