E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yükselişler kâr satışı fırsatı yaratabilir---

Borsada yükselişler kâr satışı fırsatı yaratabilir

Borsada yükselişler kâr satışı fırsatı yaratabilir
02 Aralık 2020 - 09:33 borsagundem.com

Şeker Yatırım analizi: Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması ve yükseliş eğilimi devam etse de gün içinde yükselişlerin tekrar kar satışı fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.

"BİST:  Güne güçlü tepki alımlarıyla başlangıç yapan BIST-100  endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde bir gün önceki kayıplarını geri  alarak günü %3,25 yükselişle 1.325,29’dan kapattı. Bankacılık endeksi %4,31 yükselişle pozitif ayrıştı. Yurtdışı borsalar günü aşı  haberlerine ilişkin beklentilerle yükselişle kapatırken, ABD borsaları  yeni teşvik paketi beklentileriyle yeni tarihi zirve seviyelerini test  etti. Yurtiçinde ise kısıtlamalar genişletilmesine rağmen global  borsalardaki güçlü seyrin ve aşı haberlerinin etkisiyle endeks bir  önceki günkü kayıplarını geri alarak günü güçlü yükselişle tamamladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den 20 milyon doz aşının geleceğini ve aşılamaya 11 Aralık'ta başlanacağını açıkladı. Bu açıklama havacılık hisselerinin güçlü yükselişe neden oldu. Sınırlı oynaklığın devam ettiği TL günü hafifi değer kaybı ile kapatırken EM para  birimlerinden negatif ayrıştı. Ekonomideki toparlanmanın sürdüğünü ancak hız kestiğini söyleyen Fed Başkanı Powell aşı haberlerinin  olumlu olduğunu ancak belirsizlikler bulunduğuna işaret etti. Ayrıca, Başkan Powell kredi programı için ayrılan fonların kullanılmayan  kısmını iade edeceklerini söyledi. BIST’te Kasım ayındaki güçlü yükseliş sonrası bu eğilim eğilimi devam etse de kar satışları yaşanma riskinin devam ettiğini düşünüyoruz. Ancak yabancı alımlarının güçlü şekilde devam etmesi endekste kısa vadede kar satışlarının sınırlı  kalmasına ve yükseliş eğiliminin korunmasını sağlıyor. Kısa vadede  yurtiçine yönelik önemli bir beklenti kalmaması nedeniyle BIST’in  yurtdışı ile daha yüksek korelasyonla hareket etmesi beklenmektedir.

Global risk alma iştahı güçlü kaldıkça BIST’te yabancı ilgisi ile  yükseliş trendinin orta vadede korunması beklenmektedir. Bugün veri  tarafında ABD’de açıklanacak ADP özel sektör istihdamı ve Almanya’da  açıklanacak perakende satışlar verisi takip edilecek. BIST kapanışına  göre ABD vadelileri %1 üzeri düşüşle hareket ederken, Asya  borsalarında karışık bir seyir var. Endeksin güne hafif pozitif  eğilimle başlaması ve yükseliş eğilimi devam etse de gün içinde  yükselişlerin tekrar kar satışı fırsatı olarak kullanılabileceğini  düşünüyoruz. 

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün Dolar paritesi 7,8338-7,8591 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,42 oranında değer kazancıyla 7,8556  seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,73  oranında değer yitirdi. Dün, borçlanma araçları piyasasında on yıllık  gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 7 baz puan artışla  günü %12,33 seviyesinden tamamladı.”

(ŞEKER YATIRIM)

Günün önemli şirket haberleri 02/12/2020

Borsaları yükselten iki önemli faktör

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)