E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yükselişin sürmesi bekleniyor---

Borsada yükselişin sürmesi bekleniyor

Borsada yükselişin sürmesi bekleniyor
16 Aralık 2019 - 09:21 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda yaşanan olumlu seyrin rekor seviyelere ulaşan Borsa İstanbul’a olumlu yansıması bekleniyor

ABD ile Çin arasındaki birinci faz ticaret görüşmeleri beklendiği gibi anlaşmayla sonuçlanırken, Asya borsalarında bu sabah karışık bir görüntü var. ABD vadelileri ise alıcılı. Asya borsaları, ABD ve Çin'in birinci aşama ticaret anlaşmasında mutabık kaldıklarını açıklaması ve Avustralya'da para politikasının gevşetileceği beklentileriyle yaklaşık sekiz ayın zirvesini gördü ancak kâr realizasyonu ve anlaşmanın detaylarına ilişkin temkinlilik kazanımları sınırladı.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, yapılması gereken bazı revizyonlara rağmen anlaşmanın "tamamlandığını", ABD'nin önümüzdeki iki yıl içinde Çin'e ihracatını neredeyse iki katına çıkaracağını söyledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi piyasa geneline yayılan iyimserlikle 18 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Endeks son olarak %0.35 artıda bulunuyor.

Beklentiler olumlu

Ticaret gelişmelerinin yanı sıra, beklemede kalacağını sinyalini veren Fed ile gevşek para politikasına devam etmesi beklenen ECB ile birlikte İngiltere seçimleri sonrasında -riskler devam etse de- sert Brexit ihtimalinin azalması küresel piyasaları desteklemeye devam edebilir. Bu kapsamda, ilk faz ticaret görüşmelerinde detayların açıklanmaması ve piyasanın mevcut tarifelerde vergilerin tamamen kaldırılması yönündeki beklentilerin aksine yarıya düşürülmesi bir miktar kar satışlarına yol açsa da genel eğilim iyimser kalmaya devam edebilir. Yuan'ın da 7 seviyesinin altına gevşediğini gözlemliyoruz. Yurtiçinde fiyatlamalara baktığımızda, ülke risk primimiz (5 yıllık CDS) uzun bir aradan sonra 300'ün altına gevşeyerek 293 seviyesine kadar geriledi. BIST100 endeksi ise geçen hafta bankaların da yükselişe katılmasıyla 111,9bin seviyesine kadar yükselirken, haftayı da 110,5bin seviyesinden kapadı. Diğer yandan, geçen hafta negatif ayrışan TL haftaya da hafif baskı altında başlıyor. TL'deki baskı endeks tarafında etkisini bir miktar gösterebilir; ancak genel olarak endekste yön yukarı gözüküyor. Dolayısıyla, olası kar satışları sınırlı kalmaya devam edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA ÇİFTCİ16 Aralık 2019 10:48

    verin gazi verin gazı bakalım sonu ne olacak.yabancısız bu yükseliş baya çok.bunun sert düzeltmesi olması lazım.