E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yükseliş olabilir---

Borsada yükseliş olabilir

Borsada yükseliş olabilir
22 Mayıs 2017 - 09:27 borsagundem.com

Borsa İstanbul global piyasalardaki pozitif havadan etkilenebilir

BIST 100 ENDEKSİ ABD’DEKİ SİYASİ BELİRSİZLİKLER EŞLİĞİNDE DÜŞTÜ…

BIST 100 Endeksi, haftanın son işlem gününde, ABD’de artan politik belirsizlikler ve siyasi tansiyon ile birlikte global hisse piyasalarında görülen düşüş eşliğinde günü %0,6 düşüşle 95,147 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,6 oranında, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında
geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL HİSSE PİYASALARINDAKİ OLUMLU HAVA EŞLİĞİNDE YÜKSELİŞ…

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, üretim kısıntısı anlaşmasına katılan tüm üreticilerin, anlaşmanın 2018 yılının ilk çeyrek sonuna kadar dokuz ay daha uzatılması konusunda mutabık olduklarını açıklamasının ardından sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları yükselişte. Bu hafta piyasanın takip edeceği konular Salı günü Almanya 2017 yılı 1. Çeyrek GSMH büyüme, Çarşamba günü FED Para Politikası Tutanakları ve Cuma günü ise ABD 2017 yılı birinci çeyrek GSMH büyüme verileri olacak. Bugün global bazda önemli bir veri bulunmazken
BIST 100 Endeksi’nin bugün global Hisse piyasalarında gözlenen pozitif hava ile birlikte yükselişle başlamasını ve gün içerisinde de yükseliş eğilimli seyrin devam etmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TMSN…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net zararı 10 milyon TL (beklenti 9 milyon TL net kar) (2016 yılı 1. Çeyrek net karı; 10 milyon TL) olarak açıklandı. Şirketin net zarar açıklanmasının nedeni ise artan araştırma ve geliştirme giderleridir. Geçen sene aynı dönemde 1
milyon TL olan araştırma ve geliştirme giderleri bu yıl 15 milyon TL’ye yükselmiştir. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde 10 milyon TL zarar (beklenti 17 milyon TL kar) olarak açıklandı. (KAP)

PGSUS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Ouidell Limited ve Wilmington Trust SP Services (Dublin) Limited firmaları ile yapılan iki ayrı anlaşma ile 31/03/2017 sonrasında şirketin aktifleri arasında yer alan iki adet Boeing 737-800NG uçağın toplam 92 milyon USD satış bedeli karşılığında satışı konusunda anlaşıldığını belirtti. (KAP)

Demir Çelik Sektörü… İnşaat Müteahhitler Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, demir üreticilerinin ihracata ağırlık vermesi nedeniyle inşaat sektörü temsilcilerinin demir bulmakta zorlandığını belirtti. Ayrıca, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, inşaat sektöründeki demir sıkıntısını gidermek amacıyla piyasaya ihtiyacın çok üzerinde demir vereceklerini söyledi. Ek olarak, ABD Ticaret Bakanlığı Türkiye ve Japonya'dan ithal edilen inşaat demiri
hakkında yürütülen nihai inceleme sonunda bu iki ülkeden gelen üründe damping yapıldığının ve Türkiye'nin ayrıca sübvansiyon uyguladığının belirlendiğini açıkladı. (Business HT)

TCELL…Nötr… Şirket, sermayesinin tamamına sahip olduğu Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret Anonim Şirketi'ne EPDK’nın elektrik tedarik lisansı verdiğini açıkladı. (KAP)

Yabancı İşlemleri… Yurt dışında yerleşik kişiler geçen hafta net 223,4 milyon USD hisse senedi, 263,0 milyon USD DİBS ve 3,0 milyon USD Özel Sektör Tahvil ve Bonosu alımı gerçekleştirdi. (TCMB)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 düşüşle 118,300 seviyesinden tamamladı. Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 118,000 – 119,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde ABD Doları gelişen ve gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kayıpları yaşarken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı ve günü dolar karşısında %1,42 değer kazancı ile tamamladı. Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

ABD’de siyaset sahnesinde yaşanan tedirginliğin etkisiyle güvenli liman niteliğindeki enstrümanlara olan talepteki artış eşliğinde yükseliş kaydetti. Bu paralelde Altın dolar karşısında haftayı %2,2 değer kazancı
ile tamamladı. Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın son işlem gününde dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, Euro söz konusu ülke para birimlerinin değer kazanma eğilimine eşlik etti. Euro günü dolar karşısında %0,93 değer
kazancı ile tamamladı. EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)