E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yükseliş için bilanço beklentisi---

Borsada yükseliş için bilanço beklentisi

Borsada yükseliş için bilanço beklentisi
01 Ekim 2022 - 09:32 borsagundem.com

Banka hisselerindeki şok düşüşün, Takasbank formülünün devreye alınmasıyla durdurulmasının ardından 'yükseliş ne zaman' sorusu gündeme geldi. Ekim ayında açıklanacak şirket bilançoları yükseliş için fırsat olabilir

Ucuz kalmış banka hisseleri üzerinden yapılan spekülasyonlar, vadeli piyasadaki pozisyonları nedeniyle batan yatırımcılar, bu yatırımcıları yaptıkları aşırı özgüvenli işlemleriyle batıran birkaç oyuncunun köşeye sıkışması, beraberinde aracı kurumları da çok riskli bir pozisyona getirmesi ve tüm borsa şirketlerinin üzerinde oluşan baskı… Takasbank formülünün devreye sokulmasıyla devamında kabusa dönüşebilecek bir likidite faciası şimdilik yoluna koyulmuş görünüyor.

Risk tamamen bitmedi

Neden şimdilik? Sonuç olarak İş GYO’da ne kadar hisse teminatı alındığı açıklanmamış olsa da neredeyse milyar TL’ye yakın bir hisse Takasbank’ta kredi karşılığı teminata geçmiş durumda. Barış Erkaya'nın Dünya'daki haberine göre verilen kredinin eninde sonunda bir vadesi de var. Yani Takasbank tarafından aracı kurumlara açılan bu krediler peyderpey geri ödendikçe ödeme tutarı kadar Hisse de iade edilecek. Fakat bu hisseler üzerindeki risk de aslında devam edecek. O zamana kadar Şekerbank, TSKB, İş GYO gibi hisselerde dolaşımdaki hisselerin adedi de ciddi şekilde azalmış olacak. Fakat en azından sistemin tamamı üzerindeki bir risk Takasbank eliyle konsolide edilip daha fazla tabana yayılmadan önlenmiş durumda. Geride kalan ise yatırımcıların dilinde kalan acı bir tat. Bu tat bundan sonra da en azından bir süre, muhtemelen her olağan düşüşte daha agresif duyguları harekete geçirip daha panikle düşüşlerin sertleşmesine neden olabilecek türden.

FIRSAT BU FIRSAT

Şimdi yukarı tepkinin nereden geleceği tartışılıyor. Borsa İstanbul’un kendi dinamiklerinde bu piyasa bozucu hareketlere kadar usul usul yükseldiğini hatırlıyoruz. Bu trende yeniden dönebilmek için elimizde kalan ise yeniden başlayacak olan bilanço beklentileri. Ekim ayı içerisinde bilançolar yavaş yavaş gelmeye başlayacak. İlk gelecekler banka bilançoları olacak. Dolayısıyla ilk reaksiyonun yeniden bankalar üzerinden gerçekleşmesinin şaşırtıcı olmayacağına inanılıyor. Fakat bundan sonrasında işi sağlama almak için en akıllıca görünen öneri bilanço beklentilerini hazır fiyatlar da düşmüşken bu seviyelerden, beklentisi yüksek hisselerde şimdiden satın almaya başlamak. Borsanın yukarı dönüşüne önderlik etmese bile zaten yüksek beklentiyle alınabilecek bu tür hisseler için güzel bir alım fırsatı oluştuğu ortada.

Olağan gündem

Şimdi artık olağan gündeme dönmekte fayda var. Olağan gündemimiz ne? Biz bunlarla uğraşırken global piyasalarda İngiltere depremi, nükleer silah tehditlerinin havalarda uçuştuğu jeopolitik bir soğuk savaş, ABD dolarının tüm dünya üzerinde bitmek bilmeyen baskısı var. Fakat öte yandan piyasa değerleri yeniden çok ciddi gerilemiş olan bir de Borsa İstanbul ile kalakalmış durumdayız.

Borsa İstanbul'a manipülasyon düzenlemesi geliyor

 

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı

 

Borsa İstanbul'dan vade sonu uyarısı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hamza özdağ03 Ekim 2022 00:53

    20 subat tan beri nasıl belirli hisseleri tuta tuta yukarı arada sala sonra topla götürdüler yıne belirli hisseleri yukarı yukarı gıder 3000 A ltına vermiyorlar 3300 gıt gel hayırlı salamalar lot yuksetme zamanı sakın ve akıl kazanır

  • Ne mutlu Türküm diyene 02 Ekim 2022 23:47

    Düşüslere siyaset girdi?? Bes bucuk milyon dolar burdan gitdi gobibgeliyorr🤣🤣🤣🤣🤣

  • ALİ YILDIRIM02 Ekim 2022 21:57

    Kimse kendisini kandırmasın.bilançolar her türlü veriler fiyatların içinde kat ve kat geydirilmiş durumda.kimse gaza gelmesin.dünya piyasaları ve ülkemizin çevresi ateş çemberine alınmış iken.

  • GTR srt02 Ekim 2022 21:32

    Sıra yan tahtalara geliyor büyükler biraz dinlenir

  • Baki demirel02 Ekim 2022 11:58

    Akbank piyasa değeri kadar kar açıklayacakmış,yıl sonuna kadar 20 yi geçebilir diyorlar.

  • Stopla devam02 Ekim 2022 13:50

    Öncelikle bu akbank herkesin dilinde thy ile ikisi son zamanda çok fazla konusuluyor tepede satış yapan zaten kendileriydi bir bakın bakalım alıma geçmişlermi,yanlış anlaşılmasın oynanan oyunu bozmak için satışa geçtiler ve karşı taraf çöktü,şimdi sattıklarını almaya başladılarmı? Alım yeri konusunda ise kesinlikle alım yerindeyiz,baktığınız zaman Sabancının lokomotifi albank ve enerjisadır ikisinide bedava fiyata getireceğini sanmam Sahol de nasıl alıyorsa geri gelir bundada alır.

  • Hamsi 01 Ekim 2022 17:19

    Valla kendi adıma 19 martta MB başkanı değişmesi ile ettiğim zararı ben bilirim, bunda tüm piyasa 2 gün cakilmadi

  • kadir01 Ekim 2022 16:04

    operasyona giren bankalar hariç akbank iyi olabilir. diğeri albaraka.

  • Bistte banka soydular01 Ekim 2022 15:47

    Peki bunca işgyo TSKB skrbank .bukadr yükselişine düşüşüne neden bir ceza verilmedi tahtalara ..neden bir düşünün ..herkes operasyonun içinde

  • Ali01 Ekim 2022 18:01

    11 tavan yedi hiçbir yasak gelmedi. 2 tavanda yasak koyan spk nın başındaki bunun hesabını mahkemede vereceksin.

  • Ali01 Ekim 2022 13:58

    Birileri viopta köşe kapmaca oynasın...Borsada viop da olsun olmasın tüm yatırımcı cereme çeksin...

  • Mehmet Baydar01 Ekim 2022 12:22

    Vayyy canına... Bankalar Gene EN UCUZ haldeler.. FK lar akbank 2, yapı ve işc de 2,3 civarında.. Bilançolardaki BDDK açıkladığı %400 üzerindeki karlarla Banka FK ları iyice ucuz olacak. Gene bankalara hücum olabilir. Zira karlar faizler düşürüldüler ve KKM kaldığı sürece Çok Güçlü gelecek.

  • Ali01 Ekim 2022 10:34

    Açıklamada gelmedi işgyo da. Bakalım ne zaman gelecek.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ01 Ekim 2022 22:38

    Amma cahilsin şu maniplasyonu işgyo veya işbankası yapmadıki bir kaç kişi ve ekip yaptı onlarda açığa satış ve alışta yakalandılar hisse senetlerini yerine koyamıyorlar.