E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yüksek duyarlılık---

Borsada yüksek duyarlılık

Borsada yüksek duyarlılık
26 Aralık 2013 - 08:57 borsagundem.com

Noel tatili sonrası Avrupa bugün de kapalı, küresel ajandada ise ABD’de haftalık işsizlik başvuruları dışında önemli bir gündem bulunmuyor

''Noel tatili nedeniyle kapalı olan ABD Borsaları bugün açılıyor, Avrupa ve ABD tatildeyken sınırlı sayıda borsanın işlem gördüğü Asya’da ise yende devam eden değer kayıplarının iyimserliği nedeniyle değer kazançlarının sekizinci güne taşındığını görmekteyiz.. Yurtdışına bu şekilde kısaca baktıktan sonra yurtiçinde döndüğümüzde siyasi tansiyonun devam ettiğini ve buna yüksek hassasiyet gösteren piyasalarda sert hareketlerin dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Seans arasında kabineden devam eden istifalar sonrası yurtiçinde siyasi tansiyonun yeniden yükselmesi ile DolarTL gün içinde 2,09 seviyesini test ederken VİOP’da Aralık vadeli kontrat da ilk tepki olarak 2,000 puan üzerinde bir düşüşle haberleri karşılamıştı.
2,09’ları test ettikten sonra geri gelen ancak 2,0850’nin altında inmeyen DolarTL’de Merkez’in 450 mn dolarlık döviz satım ihalesi sonrası 2,08’in altına sarkıldı, gelen talep ise 625 mn dolar düzeyindeydi. Yurtiçi talebin yılsonu olması nedeniyle de yüksek seyrettiği bu dönemde artan gerginlikle Merkez’in Pazartesi ve Salı günkü adımları da önem kazanıyor, min. 450 mn USD olan tutarın ne ölçüde artırılacağı piyasanın tepkisini sınırlandırabilir ancak hala TL’de trend kazanımına dönecek bir değer kazancı süreci beklemediğimizi de belirtmek isteriz ki sabah Asya seansında TL dolar karşısında 2.0993 seviyesine geldi.. Ayrıca Merkez bugün için de minimum 450 milyon dolar tutarlı döviz satım ihalesi duyurusu yaptı..
Noel tatili sonrası Avrupa bugün de kapalı ancak ABD açılıyor, küresel ajandada ise ABD’de haftalık işsizlik başvuruları dışında önemli bir gündem yok, yurtiçinde ise Aralık ayı TÜİK/TCMB verilerine göre tüketici güven endeksi ve yurtdışı yerleşiklerin mülkiyetindeki hisse ve DİBS stokunda geçen hafta yaşanan değişim rakamlarını göreceğiz, 17 Aralık’taki operasyonun haftasına ait olduğu için özellikle DİBS tarafındaki değişimin boyutu ve yönü faizler açısından fikir verebilir, yine de haftalık periyotta olması nedeniyle süreklilik arz etmesi daha önemli.
Aralık vadeli endeks30 kontrat dün güne 83,925 seviyesinden başladıktan sonra 85,100’e dek yükselmiş ancak ikinci seansta başlayan satış baskısı ile artan satışlar kontratın 79,800 seviyesine gelmesine ve kapanışın da 79,900’den olmasına neden olmuştu. 84,000 ve 81,000 seviyelerinde kritik destekleri olan endeks kontratın bu seviyelerde tutunamaması nedeni ile üzerinde hala baskı olduğunu ve 78,000 desteğinin güncel kaldığını düşüyoruz. Yükseliş denemelerinin ilk hedefi bu nedenle 81,000 olacaktır, bu seviyenin üzerinde ise algının iyileşme çabalarını izleyebiliriz ancak TL’de devam eden satış baskısı ve siyasi risk algısına yüksek duyarlılık belirleyici olmaya devam edecektir.''
TURKISH YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)