E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yukarı potansiyel azaldı---

Borsada yukarı potansiyel azaldı

Borsada yukarı potansiyel azaldı
27 Mayıs 2014 - 09:12 borsagundem.com

Ülke risk primi ve USD/TRY tarafında yatay seyir korunurken dün sadece ECB Başkanı Draghi'nin konuşmaları izlendi

''ABD piyasalarının tatil olduğu dönemde yükseliş hacim tarafında tam olarak desteklenmese de bunu olağan bulmaktayız. Düşük enflasyona karşı müdahale de bulunacakları ve Haziran ayında hareket geçebileceklerinin sinyalini verirken beklentiler dahilinde karşılandı.

Sanayi hisse senetleri tarafında özellikle son yükseliş hamlesinde primlerin sınırlı kalmasının ardından Draghi ve Avrupa ülkelerine ihracat ile teknik açıdan aşağı yönlü sinyal veren petrol fiyatları sonrası tekrardan yükselişe katılacağı düşünülürken, bu tarafta gerçekleşen yükseliş piyasa fiyatlarını baskılamaya devam etmesine sebep oluyor.

Son olarak yükselişin daha ne kadar süreceği ile ilgili temel dinamiklere bakarsak eğer, Bankacılık endeksinin ağırlığı sebebiyle kısa bir bakış atacak olursak Piyasa/Defter değeri sektörün 1,33 seviyesinde iken 5 yıllık ortalaması 1,51 seviyesinde oluşmakta, yani yukarı potansiyel azalsa dahi 79,700 seviyesinin test edilme iştahının olacağı düşünülmekte. Momentum tarafında ise geri dönüş sinyali alınmamış olması pozitif olacaktır.
Kısaca gün başlangıcında satış baskılı ve ardından tepki alım iştahı ile birlikte Türkiye tüketici güveni ve ABD Dayanıklı Mal Siparişleri yakından takip edilecek.''

ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)