E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsada yukarı hareket güçleniyor---

Borsada yukarı hareket güçleniyor

Borsada yukarı hareket güçleniyor
11 Mayıs 2021 - 08:20 borsagundem.com

Son bilançoların etkisiyle artan olumlu hava borsalara yükseliş olarak yansıyor. Kısa vadede yönün yukarı olduğu belirtiliyor

Yabancılar borsaya dönüyor, endeks yükselişini sürdürüyor. Kısa bayram haftasında olumlu seyrin sürmesi bekleniyor. Milliyet yazarı Zeynep Aktaş, endeksin 1.445 puanın üzerinde tutunması halinde yeni hedefin 1.580 puan olduğunu belirtiyor. Aktaş, piyasaların gündemindeki üç ayrıntıyı ise şöyle sıralıyor:

1- Kripto paralarda tansiyon arttı

Piyasa değerinde ilk beş sırada: Bitcoin, Ethereum, Biance ve Doge Coin var. Toplam piyasa büyüklüğü 2 trilyon 245 milyar dolar. Bunun 1,1 trilyonunu Bitcoin, 450 milyon dolarını Ethereum, 104 milyon dolarını Binance oluşturuyor. Piyasanın büyük aktörü Bitcoin olmasına rağmen Ethereum ve Binance da yükseliyor.

2- Borsada yükselme telaşı

Borsada endeks 1.459 seviyesinde: 1.445 aşıldı. Bu seviyenin üzerinde kalıcı bir hareket yaşanabilirse 1.580 hedefi ile yükseliş devam edecektir. Endeks ortalamaların üzerinde hareket ediyor ve yukarı hareket güçleniyor.

3- Dolar güç topluyor

Dolar kuru 8.26 TL seviyesinde. Yani 8 günlük ortalamada. 8.20 seviyesi 20 günlük ortalama, 8 ise 50 günlük ortalama. 8 seviyesinde güçlü bir destek oluştu. Orta vadede ise yukarı yönlü riskler korunuyor. Bir süre 8-8.48 aralığında geniş bant hareketi gözlenebilir. Aşağı yönlü bir hareketten bahsedebilmek için 8’in altında kapanışlar görmek gerekiyor.

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk 3 aylık bilançoları

 

Petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor

 

ABD vadelilerinde teknoloji düşüşü sürüyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taha 11 Mayıs 2021 16:17

    Gördük yukarı yönü 1 haftada verdiğini yine 1 günde aldı yine

  • Selimhan basmaci11 Mayıs 2021 12:07

    Hisseler niye yükselmiyor..Deva holdingte kim manipülasyon yapıyorsa nin amenike

  • Selim11 Mayıs 2021 08:42

    Mayısta hisse al tatile çıkma dedik. Şimdi bayram öncesi satışa geçeceğiz ve tatil hazırlığı yapacağız.

  • bandırma madurları11 Mayıs 2021 08:40

    devlet bu yazgan ve derin mafyasını bandırmadan alsın iç işleri ve adalet bakanlıkları son 3-4 yılda polho,  milpa, hubvc, dardanel hisseselerinden bandırmda da görev yaptığı dönemde vurgun vuran kodaman memurlarına sorsun bu adamlarla ne işin ne bağlantıların var neden bunları size şikayet edenleri eve gönderdiniz sonra neden bu adamlara bizleri ifşa ettiniz diye. büyük rant var devlet el atsın çok ocakları söndürdüler millet bunların üzerine yürüyecek kaybedecek bir şeyimiz kalmadı haberiniz olsun.