E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yön değişim seviyesi---

Borsada yön değişim seviyesi

Borsada yön değişim seviyesi
07 Şubat 2014 - 08:53 borsagundem.com

Bugün ABD tarafında tarım dışı istihdam değişimi, işsizlik oranı ve takip edilecekken, Euro Bölgesi'nde Almanya sanayi üretimi takip edilecek

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Draghi konuşması piyasaları pozitif etkiledi…
BİST 100 endeksi dün 62.700 - 64.549 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 3.37'lik değer kazancı ile 62.549 puan seviyesinden satıcılı kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 8,85  sanayi endeksi yüzde 2,44 değer kazanmıştır.

ABD tarafında işsizlik başvuruları piyasa beklentisi olan 335 binin altında 331 bin, tarım dışı üretkenlik ise yüzde 3.2 ile piyasa beklentilerinin üstünde gelmiştir. Ayrıca ABD ticaret açığı piyasa beklentilerinin üstünde negatif gelmiştir. ABD endekslerinin alıcı kapattığını gördük.. Avrupa tarafında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi konuşması ve faiz kararı takip edildi. AB'de faiz oranları değişmezken, Draghi'nin özellikle deflasyon tehdidi görmediğini söylemesi ve genişleyici önlemleri ötelemesi AB piyasaları tarafından olumlu karşıladı. Avrupa endeksleri İngiltere Merkez Bankası (BOE)'nin faizleri sabit tutması, ECB faiz kararı ve Draghi konuşmasıyla dalgalı bir seyir izlerken, günü ortalama yüzde 1.5'un üzerinde bir yükseliş ile kapadı. İngiltere'de ev fiyatları beklentinin üzerinde artarken,  Almanya fabrika siparişlerinin ise beklenmedik bir şekilde azaldığını görüyoruz.

Asya tarafında dün başlayan alımların bugün de küresel piyasalardaki olumlu veri akışıyla devam ettiğini görüyoruz. Veri akışına baktığımız zaman ise, Çin'de HSBC hizmet PMI verisinin 50,7'ye gerilediği gözlemlenmektedir.  Gelişmekte olan ülke piyasaları dünkü global iyimserlikten pozitif etkilenmişlerdir. Bu sabah itibarıyla ABD vadeli endekslerinin de pozitif olduğunu görüyoruz.

Yurtiçinde ise endeks, gelişmekte olan piyasalardaki olumlu tablo ve Draghi'nin genişleyici önlemleri ötelemesi ile beraber günü yüzde 3.37 oranında yükseliş ile 64,549 seviyesinden kapadı.
Bugün ABD tarafında tarım dışı istihdam değişimi, işsizlik oranı ve alt kalemleri takip edilecekken, Euro Bölgesi'nde Almanya sanayi üretimi takip edilecektir. İngiltere'de ise endüstriyel üretim ve imalat üretimi takip edilecektir. Yurtiçinde ise veri akışı zayıf seyredecektir.

Teknik açıdan endeksin 64.500 desteği üzerinde tutunması durumunda 66.000 ve 68.000 direncini hedeflemesi olası iken 64.500 desteğinin kırılması durumunda satış baskısı ile 63.000 desteğine doğru gevşeme gelebilir.
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 66.000/68.000/70.000  destek seviyeleri 64.500/63.000/61.500 olacaktır.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)