E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yıl sonu hedefi yükseltildi---

Borsada yıl sonu hedefi yükseltildi

Borsada yıl sonu hedefi yükseltildi
24 Şubat 2021 - 08:17 borsagundem.com

Son dönemde zirve üstüne zirve yapan borsalarda yorgunluk oluştuğu hatta ‘balon’ uyarıları gelirken yatırım bankası yıl sonu hedefini artırarak yükselişin sürmesini beklediği mesajını verdi.

Alternatifi olmayan hisse senedi piyasaları zaman zaman kar satışlarıyla karşılaşsa da yeni para girişinin devam etmesi endeksleri yukarı taşımaya devam ediyor. Gözler lokomotif hisselerde henüz başlamamış olan harekette. Son dönemde borsalar için üst üste ‘balon’ uyarısı gelirken, ünlü yatırım bankası Credit Suisse, S&P 500 için yıl sonu hedefini bu yıl içinde ikinci kez artırdı. Credit Suisse analistleri bu tahminle hisse senedi piyasalarında yükselişin süreceği mesajını verdi. Credit Suisse'nin ABD baş Hisse senedi stratejisti Jonathan Golub, S&P 500 endeksi için yıl sonu hedefini bu yıl içinde ikinci kez artırdı.

7 Ocak'ta yayınladığı raporda S&P 500 için 2021 yıl sonu hedefini 4050 puandan 4200 puana çıkaran Golub, dün yayınladığı raporda da bu hedefi 4300 puana revize etti. S&P 500'de yer alan şirketlerin yüzde 90'ının 4'ncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladıklarını ve sonuçların tahminleri yüzde 17 kadar aştığını belirten Golub, 2020 yılının tamamı için hisse başına kar tahminini 140 dolardan 142,5 dolara çıkardığını, 2021 ilk çeyrek için hisse başına kar tahmini de 175 dolardan 185 dolara yükselttiğini bildirdi. Golub, S&P 500 şirketleri için 2022 yılı Hisse başına kar tahminini de, ekonominin yeniden açılacağı, destekleyeci Fed politikasını ve mali teşviklerin devam edeceği öngörüsü ile 200 dolardan 210 dolara yükseltti. Golub ayrıca, "2021 yılında GSYH'nın son 35 yılın en hızlı büyümesini göstermesini beklemek sürpriz olmaz" değerlendirmesini yaptı.

Küresel borsaların liderleri değişecek mi?

 

Milyarder yatırımcıdan balon uyarısı

 

Yatırımcılar balon piyasasından nasıl korunmalı?

 

Küresel borsalardaki yeni tehdit yeşil balon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)