E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yeni bir yükseliş dalgası gelebilir---

Borsada yeni bir yükseliş dalgası gelebilir

Borsada yeni bir yükseliş dalgası gelebilir
09 Aralık 2021 - 09:18 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

İlk sonuçlara göre üç doz BioNTech aşısının Omikron varyantına karşı koruma sağladığı açıklanırken, aşıların yeni varyanta karşı etkinliği konusundaki haber akışları önemini koruyor. Salgın kaynaklı endişelerin belirli ölçüde yatışmasına bağlı olarak bu hafta küresel risk iştahı güç kazanırken, salgın cephesindeki seyir ve gelişmeler yakından izleniyor. Ayrıca jeopolitik gelişmeler ve yurt içinde kur cephesindeki seyir de takip edilen diğer konu başlıkları arasında yer alıyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 16:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişelerin yatışmasına bağlı olarak küresel hisse piyasalarında bu hafta alıcılı bir fiyatlama etkili olurken, dün ise piyasalarda bir miktar kâr realizasyonları ve dalgalı bir görünüm takip edildi. Zirve yenilemelerinin devam ettiği BIST-100 Endeksi pozitif seyrini sürdürerek dün günü %1,19 oranında bir yükselişle 2.004,55 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,70 – 13,72 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,67’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi’nde dün 2.000 seviyesi gün içinde psikolojik direnç görevini gördü ancak günün ikinci yarısında gelen alımlarla kapanış 2.000 seviyesinin hemen üzerinde gerçekleşti. 2.000 üzerindeki kapanışların devamı 2.125’e kadar olacak yeni bir yükseliş getirebilir. Günlük periyotta teknik göstergeler güçlü görünümünü korusa da gün altı periyotlarda teknik göstergelerde oluşan negatif uyumsuzluklar ve zayıflıklar yeniden dikkate çekmeye başladı. Buna karşın daha önceki dönemlerde de ifade ettiğimiz üzere önemli bir destek kırılımı olmadan aşağı yönlü strateji oluşturmak için erken olduğunu düşünüyoruz. Endekste dün gün içinde görülen en düşük seviye olan 1.977 ilk destek olup buranın altında hafta ortasında oluşan boşluğun dolacağı 1.928 gündeme gelecektir.

Günün önemli şirket haberleri 09/12/2021

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)