E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatırımcının gözü ECB toplantısında olacak---

Borsada yatırımcının gözü ECB toplantısında olacak

Borsada yatırımcının gözü ECB toplantısında olacak
01 Eylül 2014 - 09:16 borsagundem.com

Borsada geçen hafta beklentiler dahilinde kabine değişikliği olmaması ile kar realizasyonları yaşandı

''BİST 100 endeksi Cuma gününü %0.65’lik düşüş ile 80.312 puandan kapandı. Bankacılık endeksi %1.53, sanayi endeksi ise %0.11 düştü. Haftanın son işlem gününde toplam işlem hacmi 2.9 milyon TL oldu.

Oldukça yoğun bir haftayı geride bıraktık. Merkez Bankası faiz kararının beklentiler dahilinde gelmesinin ardından yeni kurulacak kabinede kimlerin yer alacağı önem arz etmekteydi. Özellikle ekonomi yönetiminde değişiklik olmayacağı beklentisi hemen hemen tüm hafta fiyatlandı diyebiliriz. Beklentiler dahilinde kabinede büyük bir değişiklik olmadı. Bu haber sonrası bir miktar yükseliş olmasına rağmen beklentiyi satın al, gerçekleşince sat teorisi devreye girdi ve endeks kar realizasyonu ile haftayı kapattı.

Yurtdışında ise Rusya-Ukrayna gerginliği ve ECB'nin parasal genişlemeye gideceği yönündeki haber ve beklentiler fiyatlandı. Hafta sonu Avrupa Birliği’nin yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna tavrını değiştirmemesi halinde yeni yaptırımları devreye sokmaya hazır olduklarını belirtti.

Bu hafta yatırımcıların gözü Avrupa Merkez Bankası toplantısında olacak. Draghi'nin ABD Merkez Bankası'nın yaptığına benzer bir tahvil alım programından bahsetmesi olumlu karşılanırken bunun yapılıp yapılamayacağı kafalarda soru işareti bırakmakta. Perşembe günü yapılacak toplantıdan çıkacak söylemler piyasalar açısından takip edilmeye devam edilecek. Geçtiğimiz hafta açıklanan EURO bölgesi enflasyon verisinin beklentiler dahilinde yani son 5 yılın en düşük seviyesinden gerçekleşmesi parasal genişleme beklentilerini artırmaya devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası toplantısının haricinde bu hafta yurtiçinde Enflasyon ve TCMB PPK Toplantı Tutanakları takip edilecek. Enflasyon verisinin beklentinin üstünde gelmesi piyasalarda satış baskısı oluşturabilir. ABD tarafında ise tarım dışı istihdam önem arz edecek.

Teknik anlamda bakacak olursak haftayı 80.000-80.500 bandının üstünde kapatmamız olumluydu. Bu bandın altına inilmesi durumunda 50 günlük ortalamaya gelen 79.500 noktası ve 78.500 seviyesi destek konumunda. Yukarıda ise 81.200-82.000 direnç seviyeleri takip edilecek. Bültenin hazırlandığı an itibariyle Dolar/TL kuru 2.1611 seviyelerinde. ABD borsaları işçi bayramı nedeniyle bugün kapalı olacak. Asya piyasalarında ise genel hava olumlu. BİST-100 için yurtdışına paralel bir miktar yükseliş ile açılmasını beklemekteyiz.''
GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)