E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç beklentisi---

Borsada yatay başlangıç beklentisi

Borsada yatay başlangıç beklentisi
18 Haziran 2021 - 07:46 borsagundem.com

Anadolu Yatırım günlük bülten: 1440 altında kapanışları negatif bulmaya devam ediyoruz.

Fed toplantısı sonrasında bu sabah risk iştahı nötr. Fed’in tahminlerinin, beklenenden daha hızlı bir sıkılaşmaya işaret etmesiyle önceki gün %1,60’a doğru yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizi dün %1,51’e kadar geri çekilirken 2 ve 5 yıllık faizler yüksek seviyelerini koruyor. Dolar endeksi ise yükselişine devam ederek 92’ye kadar çıktı. ABD endekslerinde gün içerisinde kayıplar devam ederken teknoloji hisselerine gelen alımların etkisiyle kapanışlar sınırlı değer kaybıyla gerçekleşti. Bu sabah vadeli işlemlerde ABD endeksleri %0,1 ile hafif alıcılı iken Asya’da karışık seyirler var. Şangay’da %0,58’lik düşüş varken Nikkei’de yatay seyir var.

Global piyasalarda bu sabah? Nötr

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Biden ve Erdoğan’ın görüşmede S-400 konusunda anlaşmaya varmadığını belirtti. Sullivan iki ülkenin S-400 konusunda diyalogu sürdürme iradesi olduğunu, heyetlerin bu konuyu görüşmeye devam edeceğini söyledi. Sullivan, Afganistan’da Türkiye’nin rol almasına yönelik olarak da Biden’ın Kabil Havalimanı’nın kontrolünün Türkiye’ye bırakılması üzerinde çalışacağını belirtti. Erdoğan Afganistan’la ilgili soru üzerine de “ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararı sonrasında, Türkiye burada çok daha fazla sorumluluk alabilir. Afganistan’daki bütün tarafların ve bölge ülkelerinin yapıcı katkılarıyla barış sürecini kalıcı hale getireceğimize inanıyorum” değerlendirmesini yapmıştı.

TCMB, dünkü PPK toplantısında beklentiler dahilinde politika faizinde değişiklik yapmadı. Toplantı sonrasında yayımladığı duyurudaenflasyon patikasında belirgin düşüş sağlanana kadar “mevcut duruş sürecektir” ifadesini “mevcut sıkı duruş kararlılıkla devam ettirilecek” olarak değiştirdi. Piyasa tepkisi ilk etapta pozitif olurken bu durum çok kısa sürdü. USD/TL’de 8,60’a doğru geri çekilme sonrasında doların küresel diğer para birimlerine karşı değer kazanımının da etkisiyle 8,73 test edildi. Kurda teknik görünümü 8,55 üzerinde TL açısından negatif olarak değerlendirmeye devam ediyoruz. TL’de olası değerlenmenin güçlenmesi içinse ilk olarak 8,60 aşağı kırılmalı aksi halde TL’de değer kaybının devamı beklenebilir.

Türkiye 5 yıllık CDS’leri 2 puanlık düşüşle 388’de.

Borsada yatay başlangıç bekliyoruz. 1400-1430 aralığını ve kırılımını takip edeceğiz. Küresel piyasalardaki satıcılı seyir ve TL’deki değer kaybının etkisiyle kapanışa doğru artan satışlarla 1413,58’e kadar gerileyen 100 Endeksi kapanışı 1414,15’den yaptı. 1440 altında kapanışları negatif bulmaya devam ediyoruz. Tepki için 1400 desteği korunmalıyken tepkinin güçlenmesi için 1430 yukarı kırılmalı.

Günün önemli şirket haberleri 18/06/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)