E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
14 Nisan 2023 - 08:04 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse satın almaz dedikleri Togg, 177.000 ön sipariş aldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Fransa'da senatörler teröristlerle bir araya geliyorlar, ödül veriyorlar. Bu da terörle mücadeledeki iki yüzlülüğün en güzel örneğidir.

IMF Başkanı Georgieva: Dünya ekonomisi, son üç yılda yaşanan birden fazla şoka karşı oldukça dayanıklı olduğunu kanıtladı, ancak zayıf büyüme ve inatçı enflasyonun üstesinden henüz gelemedi.

Fed'in bankalara sağladığı acil durum kredilerinin kullanımı üst üste dördüncü haftada düştü.

ABD ordusuna ait askeri bilgileri internette ifşa eden Massachusetts Ulusal Hava Muhafızlarının istihbarat kanadı üyesi Teixeira'nın gözaltına alındığı bildirildi.

Çin Merkez Bankası Başkanı Gang, hükümetin yıllık hedefi doğrultusunda Çin ekonomisinin bu yıl muhtemelen %5 civarında büyüyeceğini söyledi.

Londra Borsası, İngiltere'nin ilk düzenlenmiş Bitcoin endeksi vadeli işlemleri ve opsiyon türevlerinde alım – satım – takas işlemlerini sunmak için Global Futures and Options ile işbirliği yaptığını bildirdi.

Norveç, casuslukla suçladığı 15 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.

Ne olacak?

ABD’de Perakende Satışlar, Sanayi Üretimi ve Kapasite Kullanım Oranı açıklanacak.
ABD’de bilanço dönemi başlayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
Piyasalarda Fed’in faiz artırım belirsizliği ortamında enflasyon verileri açıklandı. ABD’de enflasyon beklentilerin altında kaldı. Enflasyon, aylık bazda %0,2 artış beklentilerinin altında %0,1, yıllık bazda ise %5,2 artış beklentilerinin altında %5 olarak açıklandı. Geri çekilmede baz etkisi önemli rol oynadı. Verilerin açıklanması sonrasına enflasyonun kontrol altına alınmaya başlandığı algısı ve ileriye dönük projeksiyonlarda güvercin tutum beklentileri ile güvenli limanlara geçişler hızlanırken, talebin artabileceğine dair algı ile de petrol fiyatlarında tepki yükselişi hakimdi. Açıklanan Fed tutanaklarına baktığımızda ise bankacılık krizine değinildi. Bu da resesyon endişelerini ayakta tuttu. Salı günkü TÜFE verilerinin ardından dün de ABD’de ÜFE’nin beklentilerin altında, İşsizlik Maaşı Başvurularının beklentilerin üstünde gelmesi sonrasında parasal genişlemeye geçilebileceği algısı ile güvenli limanlara geçişler hızlandı.

ABD’de ÜFE Mart ayında bir önceki aya göre %0,5 azaldı. Beklentiler aylık %0,1’lik bir artış yönündeydi. Yıllık bazda ise ÜFE, %3 olan beklentilerin altında %2,7 yükseldi. Yıllık ÜFE verisi Ocak 2021 yılından bu yıllık bazda en düşük seviye olarak kayıtlara geçti. %0,3 artış beklenen Çekirdek ÜFE ise %0,10 luk düşüş kaydetti. Bu veri Çekirdek ÜFE’de Haziran 2020’den beri ilk düşüşe işaret etti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.740 - 5.828 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.757 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.320 artarak 286.893 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.713 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.900’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.700 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.850 - 5.900 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.500 ve 5.700 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları Wall Street'in ardından yükselişte

 

SPK 35 izinsiz foreks sitesini daha erişime kapatıyor

 

SPK'dan İmaş Makine'nin bedelsizine onay

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)