E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
13 Nisan 2023 - 07:52 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her büyükşehire bir şehir hastanesi kuracağız. Cumartesi günü Kocaeli Şehir Hastanesi'ni açıyoruz.

Erdoğan: (TCG Anadolu Gemisi) Yeni bir adım daha atıyoruz, görüşmeleri yapıyoruz. Bunun bir misli büyüğünü daha inşa edeceğiz.

Erdoğan, yerli otomobil Togg'a özel kredi konusunda kamu bankalarıyla toplantı yapmayı düşündüklerini söyledi.

Fed’in son toplantısına ait yayımladığı tutanaklarda, geçen ay bir dizi banka iflasının piyasaları alt üst etmesinin ardından yetkililerin bu yılki faiz artırımlarına ilişkin beklentilerini azalttığı bilgisi yer aldı.

FOMC'nin 21 – 22 Mart toplantısı öncesi 4 bölgesel Fed'in Başkanı 25 baz puan faiz artırımı istemediği tutanaklarda belirtildi.

Kentsel dönüşüm kredisinde limitler yükseltildi. Karar ile yapım, edinme ve güçlendirme kredilerine faiz desteği verilebilmesi için tahliye veya yıkım tarihinden itibaren bankaya yapılacak başvuruların süresi bir yıldan üç yıla çıkarıldı.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Ukrayna için önemli, öngörülebilir ve zamanlı yardım sağlamaya yönelik çabaları sürdürme çağrısında bulundu.

Yellen, iklim değişikliği, salgın hastalıklar, kırılganlıklar ve çatışmalar gibi küresel zorlukların kapsamı ile karmaşıklığının arttığını belirterek, söz konusu zorluklar karşısında Dünya Bankası için ek reformların yapılması gerektiğini söyledi.

ABD, Kuzey Kore'nin uzun menzilli balistik füze denemesini şiddetle kınayarak, müzakere masasına oturması için diplomatik angajman çağrısı yaptı.

Trump, eski avukatı Cohen'e 500 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Arjantin'in faiz değişikliği yapmayacağı bildirildi.

Softbank, Alibaba'daki hisselerinin neredeyse tamamını satacak.

İflas sürecindeki kriptopara borsası FTX 7,3 milyar dolar varlığını geri topladı, FTX kripto borsasının ikinci çeyrekte yeniden açmayı değerlendiriyor.

Ne olacak?

ABD’de ÜFE ve İşsizlik Maaşı Başvuruları verileri açıklanacak.
İngiltere’de GSYH, Sanayi Üretim Endeksi ve İmalat PMI verileri açıklanacak.
Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, bugün Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi, geçtiğimiz haftaya kadar üç hafta boyunca 60 g HO’nun geçtiği 5.030 puanın altında hareket etti. Bu süreçte 4.750 – 5.030 bandında sıkışan endeks, bu hafta 60 g HO’yu yukarı kırılarak haftanın ilk üç gününde 5.030 seviyesinin üzerinde kalmayı başardı ve dün de alıcılı seyirle günü 5.146 seviyesinden tamamladı. Endekste 22 g HO 5.030 seviyesinden geçiyor. 5.030 seviyesinin üstünde kalındığı sürece 5.400 seviyesinin kısa vadeli hedef olma ihtimali artacaktır.

Dün ABD’de faiz belirsizliği eşliğinde beklenen enflasyon verileri açıklandı. ABD’de enflasyon beklentilerin altında aylık bazda %0,1, yıllık bazda ise %5 olarak açıklandı. Veri sonrasında enflasyonun kontrol altına alındığı algısı ve ileriye dönük hamlelerde parasal genişlemeye geçilebileceğine dair beklentileri ile dolara olan talep azalırken, güvenli limanlara geçişler hızlandı. TSİ akşam saatlerinde açıklanan Fed tutanaklarında da geçen ay bir çok banka iflasının piyasaları alt üst etmesinin ardından yetkililerin bu yılki faiz artırımlarına ilişkin beklentilerini azalttığı bilgisi yer aldı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.716 - 5.837 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.776 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 11.966 artarak 285.573 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.680 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.900’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.700 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.850 - 5.900 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.500 ve 5.700 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları Fed tutanakları sonrası karıştı

 

Emekli maaş ve ikramiye ödemeleri yarın başlıyor

 

FTX avukatları: 7,3 milyar dolarlık varlık kurtarıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)