E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
13 Mart 2023 - 08:02 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 04.34'te 4,7 ve 4,5 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Hatay'ın Hassa ilçesinde saat 05.23'te 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

OHAL ilan edilen illerdeki yatırımlar için genel teşvik uygulamaları kapsamında düzenlenen ve 6 Şubat itibarıyla yatırım süresi biten, tamamlama vizesi yapılmamış yatırım teşvik belgeleri, talep alınmaksızın tamamlanmış sayılacak.

Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Hazine destekli KGF paketinde EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıyoruz.

ABD Temsilciler Meclisi, Covid – 19'un kökeniyle ilgili bilgilerin paylaşılmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etti.

ABD Hazine Bakanı Yellen, 2008'den bu yana ABD'de en büyük banka iflası olarak değerlendirilen Silikon Vadisi Bankası’nı kurtarmayacaklarını ancak mevduat sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve krizin sağlam bankalara sıçramaması için çalıştıklarını açıkladı.

Bloomberg News'in haberine göre Fed, Silikon Vadisi Bankası'na benzer başka bir çöküşü önlemek için bankaların iskonto penceresine erişme şartlarını gevşetmeyi düşünüyor.

Silikon Vadisi Bankası’nın ardından New York merkezli Signature Bank'a da kayyum atandığı bildirildi.

Fitch Ratings'in Küresel Ekonomik Görünüm raporunda, 2023 yılına ilişkin küresel ekonomi büyüme tahmini %1,4'ten %2,0'ye çıkarıldı.

JP Morgan, gelecek haftaki FOMC toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artışı beklemeye devam ediyor.

Çin'in yeni Başbakanı Li Çiang oldu.

Ne olacak?

Yurt içinde Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.
Rusya ile BM arasında tahıl anlaşması toplantısı 13 Mart’ta yapılacak.
Beyaz Saray: Başkan Biden, ABD bankacılık sisteminin dayanıklılığının devam ettirilmesi konusunda açıklama yapacak. Biden'in açıklaması saat 08.00'da (TSİ 15.00) olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi haftanın son işlem gününde baskılandı. EREGL ve ISMDR'in temettü dağıtmama kararını Genel Kurul'a sunacakları haberi sonrasında piyasa, haftanın son işlem gününü 5.385 seviyesinden tamamladı. Haftalık bazda ise endeks %3 değer kazandı. En çok kazandıran sektör grubu bankacılık oldu. Siyasi gelişmelerde Cumhurbaşkanları adaylarının kesinleşmesi ve 4Ç22 finansal dönemin etkileri endekse katalist oldu.

ABD’de Şubat ayında 311.000 net tarım dışı istihdamla 225.000 olan beklentinin üzerinde bir istihdam artışı yarattı. Bu veriye karşın işsizlik oranı %3,6 ile %3,4’lük beklentilerin üstünde gerçekleşti. Ortalama saatlik kazançlar ise beklentinin altında artış kaydetti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 6.001 - 6.104 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.026 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.320 azalarak 288.175 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.025 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.100’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.000 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.130 - 6.160 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.950 ve 5.910 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları ABD'deki banka krizi sonrası düşüşte

 

Günün önemli şirket haberleri 13/03/2023

 

Aramco'dan 2022'de 161 milyar dolarlık rekor kâr

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)