E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
08 Mart 2023 - 07:54 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ülkesinin, mecliste 9 Mart'ta oylanacak yeni yasa tasarısıyla terörle mücadeleye karşı Türkiye'ye karşı sorumluluklarını yerine getirmiş olacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, domates ihracatının kısıtlanmasına yönelik kararı kaldırdığını açıkladı.

Fed Başkanı Powell, faiz oranlarının tahmin edilenden daha yükseğe çıkarılabileceğinin sinyalini verdi.

Powell, Fed’in 10 yıllık %2'lik enflasyon hedefinin geçtiğimiz yıllarda enflasyonu düşük tutmada kilit bir faktör olduğunu ve bu hedefi mevcut seviyede tutmanın politika yapıcıların yüksek fiyat baskılarını azaltma çabalarına yardımcı olacağını söyledi.

JPMorgan’ın baş yatırım yetkilisi Michele'e göre, Fed’in 50 baz puanlık faiz artırımlarına dönmesi piyasanın kafasını karıştıracak ve ekonomiyi sarsacak.

BlackRock: Fed'in Faiz oranlarını %6'ya çıkarması makul bir olasılık.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde öncü GSYH, ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.
Fed Başkanı Powell, ABD Kongresi’nde sunum yapacak.
ABD Başkanı Biden, 10 Mart'ta AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüşecek.
Biden, 26 Nisan'da Güney Kore Devlet Başkanı Yoon'un kabul edecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Haftanın ikinci işlem gününe BİST100 endeksi alıcılı başlangıç yaptı. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların netleşmesi ile belirsizlik durumunun ortadan kalkması endekse katalist etki yarattı. Bilanço döneminin devam etmesi ve güçlü finansallar sonrasında temettü açıklayan şirketler özelinde hisse hareketleri endeksi 5.400 seviyesin seviyesinin üstüne taşıdı. Gün içinde 5.500 zorlayan endekste gün sonu gelen kar realizasyonları günü 5.381 seviyesinden kapandı.

Fed Başkanı Powell, ABD Kongresi'nde Para Politikası Raporu'na ilişkin sunum gerçekleştirdi. Sunumun ilk gününde ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde konuşan Powell, enflasyonun son aylarda ılımlı bir seyir izlemesine rağmen %2'ye düşürme sürecinin daha uzun bir yolu olduğunu ve bu yolun engebeli olabileceğini söyledi. Powell, "Son ekonomik veriler beklenenden daha güçlü geldi, bu da faiz oranlarının nihai seviyesinin önceden tahmin edilenden daha yüksek olabileceğini gösteriyor." dedi. Fiyat istikrarını yeniden sağlamanın muhtemelen bir süre daha kısıtlayıcı bir para politikası duruşunu sürdürmelerini gerektireceğini belirten Powell, "Verilerin toplamı daha hızlı sıkılaşmanın gerekli olduğunu gösterirse, faiz artışlarının hızını artırmaya hazırız." diye konuştu. Powell’ın açıklamaları ardından Fed’in bir sonraki faiz artırım toplantısında 50 baz puan yapabileceği olasılığı anketlerde %76’ya çıktı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.979 - 6.135 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.993 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.715 artarak 289.199 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.939 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.100’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.910 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.130 - 6.160 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.950 ve 5.910 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 08/03/2023

 

Asya borsaları Powell sonrası düşüş seyrinde

 

Altın fiyatlarında Fed düşüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Shortçu08 Mart 2023 08:28

    Borsa bugün kötü düşecek. Bankalar dün mal boşaltmış. Akşam amerika patlamış. Shortları basan kazanır.