E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
27 Şubat 2023 - 08:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 44.374 olduğu açıklandı.

İçişleri Bakanı Soylu: Fahiş kira artışları, deprem bölgesinin deprem kadar acıtıcı bir gerçeğidir. Bu bizi üzmektedir, elbette devlet olarak gereğini yerine getiriyoruz.

Malatya Valiliği: Depremde yıkılan bina sayısı 3.889.

BDDK, daha önce 2 milyon lira ve altında olan konutlar için belirlediği %90'a kadar kredi kullanım sınırını 5 milyon lira ve altında olan konutlar şeklinde güncelledi.

ABD, Rusya'ya silah yardımında bulunmaması için Çin'i bir kez daha uyardı.

ECB Başkanı Lagarde, Financial Times'a yaptığı açıklamada, ECB’nin Mart ayı toplantısında faizi 50 baz puan artıracağına inanmak için her türlü nedeni olduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, "Enflasyon bir sorun olmaya devam ediyor, Gördüğümüz veriler henüz kontrol altında olmadığını gösteriyor, ama aşağı indi." dedi.

ECB Üyesi Visco: Faizler enflasyonu %2'ye geri getirmek için gerektiği kadar yükseltilecek.

Fed Clevland Başkanı Mester: Enflasyon rakamları daha fazla faiz artırımı gerektiğini destekliyor.

Çin'in Avrupa Birliği Büyükelçisi Cong, Avrupa Birliği liderlerinin 2023 yılı ortasına kadar Çin'i ziyaret etmelerinin beklendiğini söyledi. 

ABD, Ukrayna'daki savaşın yıl dönümü kapsamında, üçüncü ülke aktörlerinin de dahil olduğu Rusya'ya destek veren 200'den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, dünyanın yalnızca ABD'nin çıkarları doğrultusunda inşa edilmesine karşı çıktıklarını belirterek, "Çok kutuplu bir dünyanın oluşması, uluslararası arenada herkese saygı gösterilmesi, herkesin çıkarlarının gözetilmesi için verilen mücadelede galip gelinecektir." dedi.

ABD, Ukrayna'yı desteklemek için 9,9 milyar dolarlık yardım açıkladı.

Ne olacak?

Yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi ve Ticaret Dengesi açıklanacakken, ABD’de Dayanıklı Mal Siparişleri ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Geçtiğimiz hafta yurt içi piyaslardaki en önemli very akışı hiç süphesiz TCMB faiz kararıydı. Merkez, faizi 50 baz puan indirerek %8,50’ye çekti. TCMB karar metnine baktığımızda küresel piyasalarda[1]ki resesyon endişelerinin devam ettiği belirtilirken, yurt  içi açısından asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depreme vurgu yapıldı. Depremin etkileri ile enflasyon kanadının yakından takip edileceği belirtilirken, ekonomik aktivitelerin olumsuz etkilenmesi / etkilenecek olması ile finansal koşulların destekleyici olması amacıyla 50 baz puan faiz indirimi olduğu belirtildi. Büyüme odaklı strateji kapsamında faiz indirimlerine devam edilirken, yarın yurt içinde yıllık büyüme verisi açıklanacak.

ABD tarafında haftanın son işlem gününde takip edilen ve Fed’in enflasyon göstergesi olarak önem verdiği PCE verisi beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Buna göre PCE aylık bazda %0,6 ve yıllık bazda %0,6 arttı. Verinin ardından enflasyona dair endişeler yeniden gündeme gelirken küresel risk iştahı baskılandı ve dolar endeksi güç kazandı. Dolar endeksi bu sabah 105 seviyelerinin üzerinde bulunuyor. Fed'in Mart ayında 50 baz puanlık faiz artışına gitme ihtimali ise %28'e yükseldi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.562 - 5.647 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.572 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 58.678 azalarak 109.633 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.634 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.720’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.570 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.720 ve 5.750 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.530 ve 5.490 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (27/02/2023)

 

Goldman Sachs'tan dolar/yen tahmini

 

Yatırımcılar daha şahin bir Fed bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)